23. srpna 2014 • 11:48

Ogier havaroval a Německá rallye pokračuje bez něj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německá rallye už pokračuje bez mistra světa Sébastiena Ogiera. Francouzský pilot Volkswagenu po pátečním nedobrovolném výletu mimo trať a následné penalizaci dopil dnes kalich hořkosti do dna po havárii v druhé rychlostní zkoušce. Poškodil při ní svodidla oddělující trať od dálnice natolik, že pořadatelé z bezpečnostních důvodů erzetu zrušili. Posádka vyvázla bez zranění, což potvrdilo i vyšetření v nemocnici, kam byli Ogier i spolujezdec Julien Ingrassia preventivně převezeni. Ze soutěže ale odstoupili.


"Jeli jsme na šestku na dlouhé rovince, přišla mírná pravá zatáčka přes zlom a skok byl delší než jsem čekal. Při dopadu se rozpadla záď a já ztratil kontrolu nad vozem," popsal Ogier.

Ogierovy šance na dobrý výsledek přitom vzaly za své už v pátek, kdy chyboval v poslední zkoušce a po penalizaci se propadl z vedoucí pozice až na 35. příčku. Dnes vůz silně poškodil, ale dělal si naděje, že se ho podaří opravit, aby se v neděli vrátil do soutěže a pokusil se získat body ve speciálně hodnocené power stage. Později ale tým oznámil, že mechanici zprovoznit auto nestihnou.

Po druhé etapě drží bezpečné vedení jeho finský týmový kolega Jari-Matti Latvala. Vyhrál pět ze sedmi dnešních testů a má už bezmála minutový náskok na Brita Krise Meekea v citroënu, na kterého doráží Thiery Neuville. Belgický pilot se během dne posunul před kolegu z týmu Hyundai a obhájce prvenství Daniho Sorda ze Španělska.

Martin Prokop si polepšil o jednu pozici na deváté místo poté, co v poslední rychlostní zkoušce dne havaroval dosud devátý Bryan Bouffier z Francie v dalším hyundaii. Český pilot ve fiestě ztrácí na Latvalu přes čtyři minuty.

V neděli devátý díl mistrovství světa vyvrcholí čtyřmi rychlostními zkouškami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud