23. srpna 2014 • 12:34

Opava podlehla Třinci a poprvé ve FNL nebodovala, vede Znojmo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nováček z Opavy ve druhé lize po úvodních třech výhrách poprvé nebodoval. Slezané ve čtvrtém kole Fotbalové národní ligy prohráli na hřišti Třince 1:2 a propadli se na druhé místo tabulky o skóre za Znojmo. To v souboji loňských účastníků nejvyšší soutěže porazilo 2:0 domácí Olomouc, která dál tápe a po třetí porážce je až čtrnáctá.


Opava začala v Třinci výborně a už od páté minuty vedla díky povedené střele Schaffartzika. Hosté měli i další šance, ale brankáře Palečka už nepřekonali a ve druhém poločase zápas ztratili.

Po hodině hry nejprve vyrovnal po dorážce Motyčka a za dvě minuty bylo pro Opavu ještě hůř. Mrázek mimo hru nepochopitelně atakoval domácího kapitána Vomáčku a za zkrat dostal červenou kartu. Třinec už v 68. minutě přesilovku využil a skóre otočil, když se hlavou prosadil Joukl.

Olomouc sice před sezonou vyhlásila útok na okamžitý návrat do první ligy, ale v úvodu se nečekaně trápí. Znojmo, bývalý tým trenéra Sigmy Leoše Kalvody, poslal na Andrově stadionu do vedení už v 17. minutě Pázler.

Sigma mohla odpovědět za jedenáct minut, ale gólmana Dolečka nepřekonal Navrátil ani dorážející Ordoš. Znojemskou pojistku přidal až v nastavení druhé půle Kovačič, jenž potrestal zaváhání olomouckého debutanta v brance Reichla.

Pardubice doma remizovaly 0:0 se Zlínem a i ve čtvrtém utkání nového ročníku uhrály nerozhodný výsledek. Neporazitelnost udrželi také hostující "Ševci".

Čtvrtou remízu ze čtyř kol uhrálo rovněž Táborsko. Třetí celek uplynulé sezony na svém hřišti hrál 1:1 s Karvinou. Tu sice po hodině hry poslal do vedení Trousil, ale v 77. minutě domácím zařídil střídající Přeučil alespoň bod. Karviná přišla o šanci dostat se do čela tabulky a je třetí.

První vítězství v sezoně si připsal Frýdek-Místek, který zvítězil 2:0 na hřišti Vlašimi díky gólům Mozola a Matúše z druhého poločasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud