23. srpna 2014 • 15:21

Rosberg vyhrál ve Spa kvalifikaci, mercedesy soupeře deklasovaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Piloti Mercedesu naprosto ovládli deštivou kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1. Pole position počtvrté za sebou a posedmé v sezoně vybojoval německý lídr šampionátu Nico Rosberg, Brit Lewis Hamilton byl o 228 tisícin pomalejší. Nečekaně třetí Sebastian Vettel z Red Bullu měl na nejdelším okruhu seriálu ve Spa-Francorchamps už více než dvousekundovou ztrátu.


"Tahle trať je výjimečná a v mokru je to tu vždycky těžké, takže je skvělé být první. Fantazie, ale je to jen kvalifikace. Máme před sebou dlouhý závod, každopádně máme dobré šance," řekl Rosberg. "Oba byli bezchybní. Co se týče nastavení, udělali jsme všechno správně," pochvaloval si šéf stáje Toto Wolff.

Německý čtyřnásobný mistr světa Vettel se prosadil mezi nejlepší po pátečních velkých trablech s motorem, který musel vyměnit. "Dosáhli jsme dnes na maximum, ale ta mezera je strašně velká," řekl o propastné ztrátě na jezdce Mercedesu.

Ve druhé řadě bude obhájce prvenství stát spolu s majitelem dvou titulů Španělem Fernandem Alonsem z Ferrari. Srovnatelný čas s nimi zajeli ještě druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo a na šestém místě finský jezdec Williamsu Valtteri Bottas, který předtím ovládl třetí měřený trénink.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud