23. srpna 2014 • 15:31

Moravec získal na MS v letním biatlonu druhé zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ondřej Moravec získal na mistrovství světa v letním biatlonu v Rusku ve druhém závodu druhou zlatou medaili. Ve čtvrtek přispěl k vítězství smíšené štafety a dnes vyhrál sprint na 10 kilometrů. S jedním trestným okruhem na kolečkových lyžích byl nejrychlejší ze 47 startujících a na konto české výpravy přidal už čtvrté zlato.


Moravec, největší česká hvězda biatlonových soutěží na vydařené olympiádě v Soči se třemi cennými kovy, dnes porazil o 6,5 sekundy druhého Michaela Rösche reprezentujícího Belgii. Třetí skončil Slovák Martin Otčenáš. Michal Šlesingr byl pátý a Jaroslav Soukup se třemi chybami při střelbě čtyřiadvacátý.

Z trojice českých žen dopadla nejlépe šestá Jitka Landová, hned za ní sprintovala Veronika Vítková a Gabriela Soukalová své šance pohřbila na střelnici. Minula hned čtyřikrát, i tak obsadila 16. místo. Zlato převzaly za shodný čas Slovinka Teja Gregorinová a Krystyna Palkaová z Polska.

V neděli letní MS v Ťumeni zakončí stíhací závody, Moravec vyběhne jako velký favorit s číslem 1. Dohromady mají čeští senioři i junioři čtyři zlata a jedno stříbro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud