27. srpna 2014 • 11:41

Dálkový běžec na lyžích Řezáč bude jezdit za český tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší český dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč bude v nadcházející zimě jezdit za český tým. Po dvou sezonách v norském elitním kádru Centric podepsal smlouvu se skupinou Silvini Madshus. Řezáč bude jedničkou týmu především v seriálu Ski Classics, do kterého patří i Jizerská padesátka.


Řezáč v minulosti jezdil za jiný český tým Patria Direct, hájil také barvy rakouského Skinfitu. V lednu 2013 přešel do Centricu, tehdy nazvaného Team Xtra Personel, za který jezdí například Nor Anders Aukland nebo Švéd Jerry Ahrlin.

Tým Silvini Madshus je skupinou nadšenců okolo Marka Pazderského a Tomáše Jakoubka. "Věříme, že přístup Standy Řezáče k tréninku i závodům pozitivně namotivuje i ostatní členy k vynikajícím výsledkům. Už možnost jít s ním společně na trénink by měla být pro každého lyžaře čest," uvedl Pazderský v tiskové zprávě.

Jednačtyřicetiletý Řezáč patří dlouhodobě ke špičce tzv. laufařů. Šestkrát stál na stupních vítězů slavného Vasova běhu, který ovšem ještě nevyhrál. Ovládl sérii FIS Marathon Cup, ve Ski Classic skončil druhý a stal se Králem bílé stopy 2012.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud