27. srpna 2014 • 12:14

Byl jsem donucen z Realu odejít, přiznal Di María

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nová posila Manchesteru United Ángel Maria se v úterý stal nejdražším fotbalistou britské historie. Pokud by však záleželo jen na argentinském záložníkovi, nikam by z Realu Madrid nepřestoupil. Španělský klub ho prý donutil odejít.


"Měl jsem tu čest nosit dres Realu čtyři roky a cítím jenom hrdost na to, čím jsem si prošel a čeho jsem dosáhl se spoluhráči. Bohužel jsem musel jít, ale chci objasnit, že to nikdy nebylo mým přáním. Jako každý, kdo pracuje, jsem se vždycky chtěl zlepšovat," napsal Di María v otevřeném dopise fanouškům "Bílého baletu".

Pozice křídelního záložníka v Madridu zeslábla především po červencovém příchodu kolumbijského konkurenta Jamese Rodrígueze z Monaka. Dlouho se spekulovalo o zájmu Paris St. Germain, nakonec Di Maríu za rekordních 59,7 milionu liber (asi 2,1 miliardy korun) získal Manchester United.

"Po zisku La Décimy (desátého vítězství v Lize mistrů) jsem odjížděl na světový šampionát s nadějí, že mi dá vedení Madridu gesto, které však nikdy nepřišlo. Mnoho věci a mnoho lží bylo řečeno. Někdo mě možná neměl rád. Já přitom žádal jen trochu férovosti," upozornil Di María.

Popřel, že důvodem jeho odchodu ze Španělska byly peníze. "Mnoho věcí, které jsou pro mě důležité, vůbec nesouvisí s mým platem. Doufám, že je najdu v Manchesteru United, jednom z největších klubů světa," dodal šestadvacetiletý stříbrný medailista z brazilského MS.

Dvacetinásobný anglický mistr si od Di Maríi slibuje výraznou pomoc při napravování špatného vstupu do sezony. Svěřenci nového trenéra Louise van Gaala nevyhráli ani jedno z úvodních tří soutěžních utkání, naposled v úterý vypadli z Ligového poháru po ostudné porážce 0:4 s třetiligovým celkem Milton Keynes Dons. Po sedmém místě z minulého ročníku navíc United chybějí v evropských pohárech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud