27. srpna 2014 • 16:28

Jablonec posílil reprezentant Turkmenistánu Mingazov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový Jablonec získal reprezentanta Turkmenistánu Ruslana Mingazova. Dvaadvacetiletý záložník na sever Čech přichází ze Skonta Riga s vizitkou nejlepšího hráče minulé sezony lotyšské ligy.


Nový trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý si Mingazova poprvé vyhlédl ještě na lavičce Liberce v loňském dvojzápase 2. předkola Evropské ligy. "Je to velmi hbitý hráč s dobrou kopací technikou, který nám může pomoci zrychlit přechodovou fázi. Jsme velmi rádi, že se našemu managementu podařilo přivést tak kvalitního hráče, o kterého jsme velmi stáli," uvedl Šilhavý v tiskové zprávě.

Mingazov přišel do Skonta v roce 2009 z mateřského FC Ašchabad. Za pět sezon v Lotyšsku odehrál 96 ligových zápasů a vstřelil 25 gólů. Dvacetinásobný reprezentant už se zapojil do přípravy Jablonce před nedělním ligovým utkáním se Spartou Praha.

"S hráčem jsme byli domluveni na všech formalitách již před několika týdny. Nějaký čas poté trvalo vyřízení jeho pobytu v Čechách. Nakonec se vše zdárně podařilo vyřídit a Ruslan přiletěl v úterý večer do Prahy," uvedl sportovní ředitel Baumitu Petr Flodrman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud