28. srpna 2014 • 14:35

Podle šéfa Legie znamená vyřazení Celticu výhru spravedlnosti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šéf fotbalové Legie Varšava Dariusz Mioduski prohlásil, že vyřazení Celticu Glasgow ve 4. předkole Ligy mistrů od Mariboru znamená vítězství spravedlnosti. Polský klub totiž o kolo dřív přes skotského šampiona nepostoupil jen kvůli neoprávněnému startu hráče, který byl na trávníku pouhé čtyři minuty. Legia přitom Celtic porazila celkovým skóre 6:1.


"Tým, který si nezaslouží, aby se tam dostal, protože nevyhrál na hřišti, tam nakonec není," řekl Mioduski. "Nemyslím si to jen já, ale je to obecně názor lidí v Polsku, že život sám píše své příběhy a v tomhle případě došlo na hřišti na spravedlnost," dodal.

Zadák Bartosz Bereszyňski v minulé sezoně v posledním zápase Legie v Evropské lize dostal červenou kartu a stop na tři duely. V odvetě na hřišti Celticu, kterou Legia po triumfu 4:1 v domácím zápase vyhrála 2:0, ale na pár minut zasáhl do hry a polský mistr neunikl postihu.

Bereszyňski si teoreticky mohl trest v této sezoně už odpykat, jenže ve 2. předkole vůbec nebyl na soupisce Legie. Disciplinární komise UEFA tak odvetu kontumovala 3:0 ve prospěch Celticu a Skotové při celkovém skóre 4:4 postoupili dál na základě pravidla o gólu na hřišti soupeře. Legia neuspěla ani s odvoláním u arbitráže v Lausanne.

Play off Ligy mistrů si tak zahrál Celtic, po remíze 1:1 v Mariboru ale odvetu doma nezvládl a prohrál 0:1. "Očekával jsem, že Celtic půjde dál. Doma by měl být schopen přes Maribor přejít, takže je to překvapení. Na jednu stranu cítím s fanoušky Celtiku, ale na druhou je asi pravda, že spravedlnost zvítězila," uvedl šéf Legie.

Jeho klub může na Celtic znovu narazit v základní skupině Evropské ligy, pokud po vítězství nad kazašským Aktobe nepokazí domácí odvetu 4. předkola. "Uvidíme, jaký další příběh život napíše. Možná se to stane," přemítal Mioduski nad možností, že los přisoudí Legii znovu Celtic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud