28. srpna 2014 • 18:21

Valverde vyhrál horskou etapu Vuelty a je znovu lídrem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šestou etapu Vuelty, jež končila náročným stoupáním v La Zubii, vyhrál španělský cyklista Alejandro Valverde. Vítěz závodu z roku 2009 se díky tomu vrátil do čela průběžného pořadí.


Etapa dlouhá 157,7 km vrcholila vrchařskou prémií první kategorie, na níž se v přímém souboji utkali favorité na celkové vítězství. Z čelní skupiny se jako první oddělil 700 m před cílem domácí Joaguím Rodríguez, ale byl dostižen a skončil s odstupem osmi sekund čtvrtý.

Jeho velký rival Valverde si dojel pro výhru před loňským šampionem Tour de France Christopherem Froomem z Británie a dvojnásobným vítězem Vuelty Albertem Contadorem. Páté místo s odstupem 12 sekund obsadil letošní vítěz Gira d'Italia a další adept na celkový triumf Nairo Quintana z Kolumbie.

"Bylo to tvrdě vybojované vítězství. Cítil jsem ale, že mám dobré nohy. Nasadil jsem dobrý rytmus, a když Purito (Rodríguez) zaútočil, šel jsem po něm a pak do cíle," uvedl Valverde, jenž nicméně očekává, že v těžších horských etapách bude dominovat jeho kolega z týmu Movistar Quintana.

Překvapením bylo třetí místo Contadora, jenž si 15. července na Tour de France zlomil holeň a původně ani neměl na Vueltě startovat. "Nedokázal jsem si představit, že budu mezi deseti nejlepšími, a podívejte, málem jsem bojoval o etapové vítězství," řekl slavný Španěl.

Po etapě si vzal Valverde zpět červený trikot lídra od australského spurtéra Michaela Matthewse, jenž Španěla vystřídal v čele díky svému pondělnímu etapovému vítězství. Druhý je s odstupem 15 sekund Quintana, o další tři sekundy zpět je Contador a další čtyři ztrácí čtvrtý Froome.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud