28. srpna 2014 • 19:22

Vaclíka se Suchým čeká v LM obhájce Real, Rosického opět Dortmund

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Tomáš Rosický stejně jako vloni narazí s fotbalisty Arsenalu v základní skupině Ligy mistrů na svůj bývalý klub Dortmund. Brankáře Tomáše Vaclíka a obránce Marka Suchého z Basileje čekají obhájce titulu Real Madrid, další z bývalých vítězů soutěže Liverpool a nováček Razgrad. Chelsea s momentálně náhradním gólmanem Petrem Čechem se stejně jako před rokem utká se Schalke. Rozhodl o tom dnešní los v Monaku.


Základní skupiny odstartují úvodním kolem 16. a 17. září, finále se hraje 6. června v Berlíně. Český klub tentokrát v hlavní fázi prestižní soutěže chybí.

Reprezentační kapitán Rosický se ve druhé sezoně po sobě vrátí do Dortmundu, odkud v roce 2006 přestoupil do Arsenalu. V minulé sezoně nejprve s "Kanonýry" doma Borussii podlehl 1:2, ale v odvetě v Německu vyhrál 1:0. V obou duelech Rosický nastoupil od začátku, v této sezoně ale zatím v základní sestavě nebyl. Dalšími soupeři Arsenalu ve skupině D jsou Galatasaray Istanbul a Anderlecht Brusel.

Na velké zápasy se může těšit dvojice krajánků z Basileje, brankář Vaclík a stoper Suchý. Pokud nastoupí, zahrají si na slavných stadionech Santiaga Bernabeua, kde sídlí obhájce titulu a s deseti triumfy nejúspěšnější klub soutěže Real Madrid, a na Anfieldu, kde hraje Liverpool.

Podobně jako Arsenalu i dalšímu londýnskému klubu Chelsea přisoudil los do skupiny jednoho stejného soupeře. "Blues" si zopakují souboje s německým Schalke, které porazili doma i venku shodně 3:0. V brance Chelsea tehdy nechyběla reprezentační jednička Čech, na startu této sezony ale zatím český gólman kryje záda Belgičanovi Thibautu Courtoisovi. Dalšími soupeři Londýňanů jsou Sporting Lisabon a Maribor.

Kuriózní obsazení má zřejmě nejtěžší skupina E. Sešli se v ní totiž všichni tři loňští soupeři Plzně v základní fázi - Bayern Mnichov, Manchester City a CSKA Moskva, které doplnil AS Řím. Přemožitel Sparty Malmö narazí na úřadujícího finalistu Atlético Madrid, Juventus Turín a Olympiakos Pireus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud