29. srpna 2014 • 00:00

Brabec dal proti Zwolle nejdůležitější gól kariéry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty podle obránce Jakuba Brabce před zápasem se Zwolle zapomněli na krásu a rozhodli se hrát srdcem a vůlí. Rozhodnutí se jim vyplatilo, protože v odvetě 4. předkola Evropské ligy porazili na Letné Zwolle 3:1 a po remíze 1:1 postoupili do základní skupiny.


"Vydali jsme se na sto procent. Po posledních zápasech jsme si řekli, že když nám to nejde, tak fotbalovost vyměníme za jednodušší věci - bojovnost a poctivost," řekl Brabec.

Sparta totiž měla proti Zwolle co napravovat, protože od vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů se potácela ve spirále špatných výsledků a ještě horších výkonů. Dokonce se kvůli tomu začalo spekulovat i o možném odvolání trenéra Vítězslava Lavičky.

"Větší tlak jsme cítili, ale nemohli jsme jít do zápasu a myslet na to, co se stane, když nepostoupíme," uvedl Brabec. "O spekulacích kolem trenéra jsme věděli, ale to nám nepřísluší hodnotit," přidal dvaadvacetiletý stoper, který k výhře přispěl brankou na 3:0.

"Byla to jednoznačně nejdůležitější branka mojí dosavadní kariéry. A nakonec nám i hodně pomohla, protože za stavu 2:0 by nám to penalta v závěru trochu zavařila," připomněl Brabec pokutový kop, ze kterého sedm minut před koncem snížil Stefan Nijland.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud