29. srpna 2014 • 00:04

Necid: Kdybych proměnil svou šanci, mohlo to být na Spartě jiné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočníka Zwolle Tomáše Necida hodně mrzelo, že v úvodu odvety play off Evropské ligy na Spartě neproměnil velkou šanci. Kdyby pětadvacetiletý fotbalista uspěl, prý mohl zápas dopadnout jinak než domácí výhrou 3:1, která Pražany po úvodní remíze 1:1 posunula do základní skupiny.


"Klíčové bylo, že jsem neproměnil šanci ze třetí nebo čtvrté minuty. Kdybych ji dal, mohlo to být jiné. Ale to je kdyby," řekl po čtvrtečním utkání novinářům Necid.

"Chybělo mi štěstí, stačilo netrefit gólmana (Davida Bičíka) do nohy. Pak už jsem se nedostal možná do žádné jiné šance. Bylo to těžké, ale s tím se musím poprat," přidal útočník, jenž ve Zwolle od léta hostuje z CSKA Moskva.

Spartě prý pomohlo, že se poměrně rychle dostala do pohodlného náskoku 3:0. "Dostali jsme dva góly do poločasu, pak třetí a už to bylo těžké otočit. Chyběl tomu první gól z naší strany nebo vyrovnávací či kontaktní gól na 2:1. Na 3:1 už to bylo pozdě," konstatoval Necid. "Jsem zklamaný, chtěli jsme hrát evropské poháry. Mohli jsme se Zwolle poprvé v jejich historii postoupit do základní skupiny," litoval rodák z Prahy.

Vulgární pokřiky sparťanských fanoušků na svou osobu neřešil. "To je tady normální. Je to jejich volba, ať si křičí co chtějí. Já jim to zakazovat nemůžu ani nebudu. Člověk to slyší, když to řve celý stadion. Chtěli jsem jim odpovědět gólem, což se mi nepovedlo, nic jiného jim nevzkazuju," prohlásil odchovanec konkurenční Slavie.

Úvodní utkání v Nizozemsku proti Spartě odehrál celé, na Letné ho ale kouč Ron Jans stáhl ze hřiště už v 54. minutě. "Bylo to 2:0 a byl tam záměr něco změnit. Chtěl jsem samozřejmě hrát déle, ale rozhodl trenér a musím to vzít," dodal Necid.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud