29. srpna 2014 • 09:10

Del Piero bude hrát v Indii za Dillí s českým fotbalistou Eliášem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slavný italský útočník Alessandro Del Piero si vyzkouší novou fotbalovou ligu v Indii. Devětatřicetiletého mistra světa z roku 2006 a legendu Juventusu získal klub Dillí Dynamos, v němž bude na podzim působit také bývalý jablonecký obránce či záložník Pavel Eliáš.


Del Piero je dalším z velkých jmen, které se povedlo nové soutěži nazvané Indian Super League přilákat. V lize se objeví také někdejší francouzští mistři světa a Evropy Robert Pirés s Davidem Trezeguetem, Švéd Freddie Ljungberg a Španěl Luis García. Čtyřicetiletý Pirés se kvůli angažmá v Indii, které údajně nabízí velmi lukrativní podmínky, dokonce vrátí k fotbalu po třech letech.

Del Piero strávil poslední dva roky v FC Sydney, kam odešel po konci v Juventusu, za který hrál 19 sezon. Indická liga se bude hrát od října do prosince. Pak by italský kanonýr mohl odejít do zámořské MLS, ve které startuje další sezona v lednu.

"Jsem z tohoto nového dobrodružství nadšený. Perfektně zapadá do toho, pro co jsem se po odchodu z Juventusu rozhodl. Vždycky jsem hledal něco nového. Jsem takový fotbalový cestovatel," uvedl Del Piero, který v listopadu oslaví 40. narozeniny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud