29. srpna 2014 • 12:36

Fanoušci se na první zápas Anglie po nezdaru na MS nehrnou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Neúspěšné vystoupení na fotbalovém mistrovství světa a odchod oblíbených opor Franka Lamparda a kapitána Stevena Gerarda připravilo anglickou reprezentaci o přízeň fanoušků. Na středeční přípravný zápas s Norskem na stadionu ve Wembley se zatím prodalo jen zhruba 20.000 vstupenek.


Zástupci anglické Fotbalové asociace doufali, že na první duel po šampionátu přijde 35 až 40 tisíc fanoušků, což by i tak znamenalo nejnižší reprezentační návštěvu v londýnské aréně s kapacitou 90.000 diváků. Negativní rekord stadionu ve Wembley, který byl otevřen v roce 2007, drží zápas Anglie se Švédskem. Ten v říjnu 2011 sledovalo 48.876 diváků.

"Samozřejmě mi to dělá starost. Ale je to pochopitelné. Jeli jsme na šampionát s velkými nadějemi a byli optimističtí. Publikum bylo fantastické, ale my jsme předvedli špatné výsledky," řekl reprezentační trenér Roy Hodgson. "Nemohu očekávat, že to lidé tak rychle vstřebají, jako to musejí zvládnout hráči a trenéři," dodal.

Anglie vypadla na turnaji v Brazílii hned v základní skupině, v níž získala jen bod za bezbrankovou remízu s Kostarikou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud