30. srpna 2014 • 11:38

Manchester United získal z Ajaxu nizozemského fotbalistu Blinda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Manchester United se dohodl s Ajaxem Amsterodam na přestupu nizozemského defenzivního fotbalisty Daleyho Blinda. Čtyřiadvacetiletý reprezentant, jenž hrál v národním týmu "Oranjes" pod současným koučem United Louisem van Gaalem, by měl na Old Trafford přijít za 14 milionů liber (490 milionů korun).


Blind je odchovancem mládežnické akademie Ajaxu, klubu, kde dlouhá léta působil v obraně jeho otec Danny. Na kontě má 19 reprezentační zápasů, svůj první gól vstřelil na letošním mistrovství světa v utkání o třetí místo, v němž Nizozemsko porazilo 3:0 domácí Brazílii.

Levý bek a defenzivní záložník Blind by měl vyztužit obranu Manchesteru United, jemuž nevyšel začátek nové sezony. Van Gaalův tým získal v úvodních dvou ligových duelech jeden bod a v Ligovém poháru utrpěl potupnou porážku 0:4 s třetiligovým celkem MK Dons.

Až se Blind domluví s United na podmínkách smlouvy, stane se pátou letní posilou "Rudých ďáblů". Ti zatím utratili za nové hráče přes 130 milionů liber (4,5 miliardy korun), z čehož 59,7 milionu liber představuje rekordní transfer argentinského záložníka Angela di Maríi z Realu Madrid. Dalšími novými tvářemi jsou obránci Luke Shaw, Marcos Rojo a záložník Ander Herrera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud