30. srpna 2014 • 12:34

Žižkov vyhrál v Sokolově a vede Fotbalovou národní ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Viktoria Žižkov v 5. kole Fotbalové národní ligy zvítězila 1:0 na hřišti Sokolova a dostala se do čela tabulky druhé nejvyšší soutěže. Předstihla i Znojmo, které má ale nedělní zápas k dobru. Další týmy z popředí tabulky ztrácely body. Opava uhrála doma s Olomoucí bezbrankovou remízu. Exligová Sigma tak nadále tápe a k návratu do nejvyšší soutěže má daleko.


Sokolov měl velmi dobrý vstup do sezony a s Žižkovem hrál o to, kdo půjde do čela tabulky. Tentokrát však Západočeši selhali v koncovce. Nevyužili ani toho, že Žižkov už v průběhu prvního poločasu musel kvůli zranění střídat brankáře Tomáše Holého. Gólman zapůjčený ze Sparty se nešťastně srazil se spoluhráčem Šťastným a spadl na hlavu. Musel být převezen do nemocnice, kde mu zašili tržnou ránu na spánku a kvůli otřesu mozku tam zůstane přes noc na pozorování.

Jeho náhradník Pokorný však ihned zazářil, když zneškodnil velké šance Dřížďala a Červenky. Jak si poradit v šanci, ukázal v 64. minutě hostující Voltr, když nechytatelnou bombou poslal Žižkov do vedení. Sokolov už měl jen jednu dobrou příležitost, ale Vaněček branku netrefil.

V Opavě se hrál opatrný fotbal. Na straně domácích vážněji zahrozil Mikula, kterému přiťukl míč bývalý reprezentant Pospěch, ale střelu zneškodnil hostující gólman Reichl. Na druhé straně brankář Květoň efektně vychytal střelu z dálky v podání Cany. V závěru měl velkou šanci olomoucký Vašíček, ale netrefil míč ideálně.

Po čtyřech remízách se vítězství dočkaly Pardubice, které na půdě dosud neporažené Karviné vyhrály 3:1. Svěřenci trenéra Martina Haška jsou spolu s Táborskem a Zlínem jedinými neporaženými celky.

Pardubice šly do vedení už ve 3. minutě, kdy Fusek doklepl do odkryté branky přihrávku Přibyla. Fusek pak v úvodu druhé půle vybojoval penaltu, kterou proměnil Jeřábek. Karviná sice rychle snížila zásluhou Urgely, ale v 65. minutě definitivně rozhodl Vencl.

Na první body stále čeká nováček z Kolína, který v 5. kole prohrál na hřišti Frýdku-Místko 0:1. Domácí byli aktivnější, nastřelili břevno a ve 40. minutě zařídil jediný gól Uškovič, který se vyhnul ofsajdu. Kolín se dostal do jediné vážnější šance, ale Jelínkovu hlavičku po rohovém kopu domácí obrana odvrátila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud