30. srpna 2014 • 16:44

Šlesingr a Vítková jsou v letním biatlonu mistry ČR ve sprintu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Michal Šlesingr a Veronika Vítková se dnes stali mistry republiky v letním biatlonu na kolečkových lyžích. Na otevřeném šampionátu v Letohradu Šlesingr o více než půl minuty porazil Slováka Martina Otčenáše. Třetí celkově skončil šampion z nedávného mistrovství světa v Rusku Ondřej Moravec. Vítková v hodnocení domácího mistrovství předčila Gabrielu Soukalovou, která po čtyřech střeleckých chybách byla celkově až pátá.


Šlesingr se po zdravotních problémech, které ho trápily poslední dvě zimní sezony, zdá být znovu v dobré pohodě. "Věřím, že po tom dlouhém zdravotním výpadku budu v zimě dobře připraven. Dnešní výsledek nepřeceňuji, ale určitým měřítkem kvality snad je a mám z něho radost," uvedl na svazových stránkách dvojnásobný medailista z MS v roce 2007.

Moravec, který před týdnem triumfoval na šampionátu v Ťumeni, si stěžoval na nedostatek času na přípravu. Po návratu ze Sibiře měl totiž reklamní povinnosti včetně celodenního natáčení.

Vítková o 5,6 sekundy porazila Slovenku Terézii Poliakovou, třetí v Letohradu skončila Polka Krystyna Palková-Guziková. "Na trati to nebylo nic jednoduchého. Poslední kolo už jsem jela jen na vůli, ale nemohu říci, že by mi došlo," komentovala svůj výkon stříbrná olympijská medailistka ze smíšené štafety.

Na střelnici se znovu nedařilo Soukalové, která stejně na nedávném MS minula celkem čtyři terče. Podle šéftrenéra reprezentace Ondřeje Rybáře jí schází větší koncentrace.

V neděli se uskuteční stíhací závod, do něhož budou biatlonisté startovat v pětisekundových intervalech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud