2. září 2014 • 11:12

Tomíčkův memoriál má dva jezdce GP, favoritem je Sajfutdinov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dva stálí jezdci Grand Prix jsou ve startovní listině plochodrážního Memoriálu Luboše Tomíčka, na jehož počest se závod jezdí už od roku 1969. Organizátoři na poslední chvíli přišli o vedoucího muže mistrovství světa Grega Hancocka z USA, jenž start přislíbil, ale o víkendu se zranil. Na startu v pondělí 8. září večer bude celkem pět českých závodníků.


Poslední dva ročníky vyhrál Polák Rafal Okoniewski a má šanci zaútočit na hattrick, na který dosáhl v minulosti pouze jeden z nejlepších jezdců v historie Ivan Mauger z Nového Zélandu. Ten triumfoval ve třetím až pátém ročníku. Ze seriálu Grand Prix se proti Okoniewskému postaví Švéd Andreas Jonsson a Němec Martin Smolinski, který je v průběžném hodnocení MS jedenáctý.

Favoritem 46. ročníku je však Rus Emil Sajfutdinov, který vyhrál v minulosti šest závodů Grand Prix včetně pražského podniku v roce 2009. Nyní vede seriál mistrovství Evropy.

"Hancock měl volno a chtěl do Prahy přijet, ale bohužel se zranil. Nedojde tak k plánovanému souboji se Sajfutdinovem, abychom poměřili nejlepšího světového a evropského jezdce," litoval Pavel Ondrašík z organizačního výboru na dnešní tiskové konferenci.

Pořadatelé o víkendu kontaktovali další tři závodníky Grand Prix, kteří mají v pondělí volno. "Věříme, že se nám na poslední chvíli podaří vytáhnout ještě jednoho kvalitního závodníka z rukávu," uvedl Ondrašík. "Ale startovní listina je velmi dobře obsazená."

Z českých závodníků budou na startu Josef Franc, Václav Milík, Eduard Krčmář, Zdeněk Holub a Matěj Kůs, který v roce 2010 jako poslední domácí jezdec závod vyhrál. Jako náhradníci budou připraveni Ondřej Smetana a Michal Škurla. "Už bychom si přáli, aby zase někdo byl na stupních, nejlépe na tom nejvyšším," přál si Ondrašík.

Talentovaný Krčmář věří, že může uspět. "Na každé závody chci jezdit vyhrávat, ale s tou špičkou je to těžké. Do pátého místa by to bylo super. Ale dá se porazit úplně každý, je to hlavně o startu," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud