2. září 2014 • 16:18

Basketbalista Šarič na MS hrál se šesti vyraženými umělými zuby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chorvatský basketbalista Dario Šarič musel do pondělního utkání mistrovství světa se Senegalem nastoupit bez šesti zubů. Ty mu v předchozím utkání s Argentinou vyrazil protihráč Andréa Nocioni. Naštěstí pro velkou chorvatskou hvězdu už šlo o zubní náhražky, které měl od dřívějšího zranění. Až dnes však měl v nabitém programu možnost zajít k zubaři.


Dvacetiletý Šarič už dříve přišel o šest horních zubů a musel dostat umělé. Ty mu však v neděli loktem vyrazil Nocioni. Šarič jich pět pochytal, ale jeden se mu zakutálel. Okamžitě signalizoval na lavičku, že musí střídat, ale trvalo to ještě dva útoky, než se hra zastavila. Po krátkém ošetření se vrátil do hry a pomohl k výhře 90:85. Šestý zub už ale nenašel.

Ačkoli chorvatská reprezentace ihned domluvila schůzku u zubaře v Seville, kde se hraje skupina mistrovství světa, musela proběhnout až dnes, jelikož v pondělí přes den hrálo Chorvatsko se Senegalem a Šarič by tak nemohl nastoupit. I se šesti chybějícími zuby nastřílel 15 bodů, ale ani to Chorvatsku nepomohlo odvrátit prohru 75:77.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud