2. září 2014 • 16:57

Při ústeckém půlmaratonu se poběží i chemičkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V průmyslovém Ústí nad Labem se 14. září poběží půlmaraton, jehož trasa povede i areálem chemičky. Na závod přijedou atletické hvězdy, ale také nadšenci z různých koutů Česka a zahraničí. V rámci čtvrtého ročníku nebude chybět ani oblíbený rodinný běh.


Na startovní listině profesionálních běžců jsou čtvrtý muž historických tabulek Atsedu Tsegay z Etiopie nebo Keňan Philemon Limo, vítěz loňského ročníku. "Už je obsazeno 90 procent míst, registrace je ale ještě na individuální i rodinný běh otevřená," řekla dnes ČTK Zdenka Pecková z organizačního týmu.

Na start trati dlouhé 21 kilometrů se 14. září v pravé poledne postaví 3500 běžců. Pět minut po nich vyrazí z Mírového náměstí děti v tretrách, kočárcích i na odrážedlech v doprovodu rodičů, celkem jich bude na 1800. Ještě předtím zpestří běžecký den handicapovaní závodníci na handbiku, kteří si v předchozích ročnících vždy vysloužili mohutný potlesk publika třeba při průjezdu ostrými ústeckými zatáčkami.

Největší atrakcí pro závodníky, z nichž tvoří 20 procent cizinci, je úsek vedoucí areálem Spolchemie. "Tím se ústecký půlmaraton vymyká všem běhům na světě," zdůraznila Pecková.

Program doplní vystoupení mažoretek a tanečníků a završí jej běžecká party. Novinkou je on-line přenos závodu přes internet. Celou trasu si bude moci veřejnost proběhnout s profesionálními účastníky den před závodem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud