14. září 2014 • 21:57

Nesmíme být tak splašení, myslí si plzeňský bek Kadlec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Domácí extraligovou premiéru po příchodu na západ Čech si dnes v dresu Plzně prožil zkušený obránce Petr Kadlec. Zhořkla mu porážkou s Litvínovem v nájezdech, ale věří, že hra jeho celku se bude zlepšovat a že Indiáni mají na čem stavět.


"Bylo to pro nás první domácí utkání a byly tam situace, kdy jsme to měli podržet, jindy zase nahrát, ještě jsme tam občas trošku splašení," řekl Kadlec na pozápasové tiskové konferenci. "Když jsme blízko obranné čáry, je třeba nedělat si zbytečně trable u nás ve třetině," hodnotil Kadlec, jehož celek má ze dvou kol na kontě pouze bod.

"Nepohlídali jsme si naší přesilovku, tam když gól nedáte, tak ho hlavně nemůžete dostat," podotkl sedmatřicetiletý Kadlec ke gólu Martina Ručinského na 1:1. A hodně nespokojený byl i s tím, jak jeho celek bránil závěrečnou power play Severočechů. "Nemůžeme se tam setkat jak blázni před modrou čárou... Pak tam byl odražený puk a dali gól," popsal.

Věří však, že Plzeň má kvality na to, aby se postupně dále zlepšovala. "Zase až tak špatný výkon to od nás nebyl a je na čem stavět," prohlásil Kadlec. "Ale musíme i více střílet a dát i víc gólů než jen dva."

Domácí premiéru si užil, ale mrzelo ho, že nebyla vítězná. "Kdybychom vyhráli, tak bych si to samozřejmě užil víc," přitakal Kadlec, jenž strávil celou extraligovou kariéru ve Slavii, pouze s jedinou výjimkou - v sezoně 1999/2000 byl na hostování shodou okolností právě v Plzní. "Žádné velké vzpomínání ale nebylo, toho si tady dneska užili jiní kluci," narážel na rozlučkovou exhibici Martina Straky s Jaroslavem Špačkem.

I díky ní sledovalo boj o extraligové body proti Litvínovu ve výborné atmosféře téměř osm tisíc diváků. "Atmosféra je tu skvělá a samozřejmě je to hned příjemnější, než když sem přijedete jako soupeř," pousmál se Kadlec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud