15. září 2014 • 07:44

Golfový FedEx Cup a deset milionů dolarů vyhrál Horschel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítězství v golfovém FedEx Cupu spojené s bonusem 10 milionů dolarů (téměř 213 milionů korun) vybojoval Američan Billy Horschel, který vyhrál závěrečný turnaj Tour Championship v Atlantě. Sedmadvacetiletý hráč porazil o tři rány krajana Jima Furyka a světovou jedničku Roryho McIlroye ze Severního Irska, s nímž se před posledním kolem dělil o vedení.


Horschel prožil pohádkový měsíc, během kterého golfem vydělal zhruba 13,5 milionu dolarů. Do letošní sezony přitom vstupoval s jediným titulem z okruhu PGA a výdělkem 4,5 milionu dolarů v dosavadní kariéře.

Před začátkem play off FedEx Cupu figuroval až na 69. místě průběžného pořadí lukrativního seriálu, jeho závěr ho však zastihl v mimořádné formě. V Bostonu skončil druhý, v Denveru zvítězil a v Atlantě si triumf zopakoval, čímž se dostal v konečném pořadí z druhé pozice na první místo před Chrise Kirka. Ten skončil v Atlantě čtvrtý.

"Jsem v sedmém nebi. Je to neuvěřitelné, co se všechno odehrálo v posledních týdnech. Navíc se nám ještě narodí dítě," uvedl nadšený Horschel, jehož manželka Brittany má porodit jejich prvního potomka za dva týdny. "Nevím, jestli může být život lepší," prohlásil vítěz nejvyšší jednorázové odměny v golfu.

FedEx Cup vyhrál jako suverénně nejhůře postavený hráč před startem play off v osmileté historii seriálu. Dosavadním "rekordmanem" byl Američan Brandt Snedeker, kterému v roce 2012 patřilo před play off pro 125 golfistů průběžné 19. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud