15. září 2014 • 23:03

Šural: Kdyby tam byl náš brankář, ten by se načapat nenechal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Reprezentační útočník Josef Šural zajistil libereckým fotbalistům v dohrávce 7. ligového kola s Plzní kuriózním gólem bod za remízu 1:1. Vyzkoušel fintu, kterou má nacvičenou z tréninku, a nečekanou střelou téměř z nulového úhlu na přední tyč zaskočil hostujícího brankáře Matúše Kozáčika.


"Kdyby tam byl náš brankář Koli, ten by se načapat nenechal. Ví, že to zkouším. Že se kouknu, jestli je tam někdo na přihrávku, a když si nejsem stoprocentně jistý, zkusím ho načapat. Naštěstí se mi to povedlo," řekl Šural po zápase novinářům.

Využil toho, že Kozáčik čekal přihrávku nebo centr. "Je to chytrý gól. Musíte se podívat. Kdyby ten gólman nešel na přihrávku, tak si to zpracuje nohou a může to v klidu odkopnout," podotkl Šural.

Trefil se možná i proto, že se mu v poslední době daří a věří si. V minulém kole proti Ostravě se blýskl hattrickem. "Kdyby to bylo v minulé sezoně na podzim nebo na jaře, možná by to skončilo deset metrů nad. Teď mi to tam padá a jsem za to rád," pochvaloval si Šural.

Vyrovnávací gól dal zrovna v době, kdy Plzeň na začátku druhé půle tlačila. Pak ale převzal aktivitu Slovan a v závěru chvílemi dostával hosty pod tlak.

"Myslím, že kdyby přijel trošku jiný soupeř, brali bychom dnes tři body. Ale přijela velmi silná Plzeň, možná nejlepší tým u nás. Bylo to vyrovnané utkání, bod je asi zasloužený. Vzhledem k poslední minutám to ale trošku mrzí, myslím, že jsme je mohli porazit," dodal Šural.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud