16. září 2014 • 11:05

ZMĚNA v Alkmaaru. Van Basten bude dělat Pastoorovi asistenta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno je zase jinak. Legendární útočník Marco van Basten se nakonec ze zdravotních důvodů vzdal funkce trenéra fotbalistů Alkmaaru a bude u týmu působit v roli asistenta. Novým hlavním koučem se má stát jeho dosavadní spolupracovník Alex Pastoor, který na jaře vedl pražskou Slavii. Přitom ještě včera to vypadalo, že Van Basten bude hlavním koučem.



"Práce hlavního trenéra mi působila čím dál víc fyzické i psychické problémy. Chci být více v ústraní," uvedl devětačtyřicetiletý Van Basten. Do Alkmaaru přišel před sezonou a podepsal dvouletou smlouvu. Po červencovém úmrtí otce měl však problémy s bušením srdce a uplynulé tři týdny měl zdravotní volno.

Ředitel Alkmaaru Earnest Stewart uvedl, že bývalý trenér nizozemské reprezentace, Ajaxu a Heerenveenu se zaměří na práci s mládeží. Dvanáctý tým ligové tabulky by podle jeho slov měl převzít Pastoor.

Jako hráč Van Basten získal třikrát Zlatý míč. S nizozemskou reprezentací vyhrál mistrovství Evropy v roce 1988 a úspěchy sbíral také v Ajaxu a AC Milán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud