16. září 2014 • 21:11

Liberec má první body v sezoně, porazil Hradec Králové těsně 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce získali v dnešním souboji 3. extraligového kola první body v nové sezoně, když porazili Hradec Králové těsně 2:1. Dosud stoprocentní hosté pod Ještědem krátce vedli, ale vítěznou trefu pro domácí obstaral v 54. minutě mladý obránce Radim Šimek.


"Výhru jsme dnes vydřeli, tři body jsme vybojovali. Ten výkon byl podpořený výborným výkonem Jána Lašáka," ocenil výkon gólmana svého celku domácí kouč Pavel Hynek.

"K panice ještě nebyl důvod, náš cíl je dostat se daleko a ne vyhrát jen dva zápasy. V extralize si nevyberete lehkého soupeře. Hradec hrál výborně, vyhrál oba předcházející zápasy. Jsem moc rád, že se nám to podařilo uhrát a ještě takovýmhle výsledkem. Bylo to napínavé až do úplného konce," připustil Lašák.

Hostující Mountfield vstoupil do zápasu aktivněji, hned na začátku třetí minuty trefil Knotek tyč Lašákovy branky. Další velkou šanci měl elitní útok Královéhradeckých: Šimánek střílel z mezikruží, Kudrna dorážel na brankovišti, ale Lašák byl na místě. Domácí kontrovali o něco později, Vampola zachytil rozehrávku soupeře, ale z dobré pozice přestřelil Kantorovu branku. V závěru opět zahrozili hosté, jenže Kudrna v poslední minutě trefil jen boční síťku.

"První třetinu byl Hradec lepší, hned v úvodních minutách nám dvakrát ujel do přečíslení dva na jednoho, byla to tam těžká situace pro nás. Celou třetinu nás soupeř nepustil do tlaku. Je to výborně organizované mužstvo s propracovanou defenzivou. Zvedli jsme se až druhou třetinu, vynutili jsme si tlak a fauly," připomněl Hynek.

Skóre utkání otevřeli hosté na začátku druhé třetiny. Knotek vybojoval puk u mantinelu, obhodil si Gregořka a křížnou přihrávkou před brankovištěm vybídl ke skórování Červeného, jenž nepohrdl. Vzápětí dostali výhodu první přesilovky domácí Bílí Tygři a velmi brzy ji využili. Druhý nejlepší kanonýr minulého ročníku extraligy Bartek si od mantinelu vyjel na kruh a perfektní střelou překonal Kantora.

Góly přinesly do hry více energie na obou stranách, hra se zrychlila, přišly šance a také fauly. Ve 27. minutě se v oslabení řítil na Kantora Valský, ale střelou mezi betony ho nepřekvapil. O něco později střílel těsně nad Filippi. Domácí byli v těchto fázích zápasu aktivnější, což bylo dané také početními výhodami, další gól ale Bílí Tygři nevstřelili. A když se to nepovedlo v závěru třetiny ani Kudrnovi, kterého oslovil přihrávkou Mertl, byl i po druhém dějství nerozhodný stav.

Třetí část začali lépe domácí, nová posila do útoku Bakoš trefil z levého kruhu tyč. Následně se prodral ke střele Filippi, Kantor měl s jeho pokusem dost práce, ale puk dokázal vytěsnit mimo tyče. Hosté odpověděli až v polovině třetí třetiny a to velký závarem před Lašákem. Toho musel zastoupit Vitásek a puk mířící do prázdné branky odpálil do bezpečí.

Pořekadlo "nedáš - dostaneš" se opět naplnilo. Vampola našel zpoza branky obránce Šimka a ten svým druhým extraligovým gólem v kariéře poslal Bílé Tygry do vedení. Závěr utkání patřil velkému náporu hostí, kteří to zkoušeli bez brankáře. Bílí Tygři ale odolali a mohli oslavit první vítězství v novém extraligovém ročníku.

"Myslím, že v dnešním utkání byl největší rozdíl v tom, že liberecký tým byl hladovější. Mluvím o situacích jeden na jednoho, dojíždění puků, soubojích o volné puky... To většinou všechno dojížděli domácí, my jsme byli za nimi. Celkově náš týmový výkon nebyl takový, jaký bychom potřebovali, když chceme vyhrát utkání v extralize," prohlásil hostující trenér Peter Draisaitl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud