16. září 2014 • 22:54

Exsparťané se chtěli v Holešovicích ukázat a poprvé slavili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi poprvé v historii vyhráli na ledě Sparty a na jejich lavičce to slavilo hned jedenáct mužů, kteří v minulosti hájili barvy klubu z Holešovic. Poprvé se na Spartu vrátili po odchodu ze Sparty společně kapitán David Výborný a jeho otec, kouč František Výborný.


"Ráno jsme sice jeli spolu autem do Boleslavi, ale ani o tom nepadlo slovo. Moc se o hokeji nebavíme, ale samozřejmě jsme tady chtěli vyhrát a ukázat se. Chtěli jsme nějaký bod a máme tři, to je super," řekl novinářům David Výborný.

Včetně náhradního gólmana a trenérů Výborného s Marianem Jelínkem bylo zastoupení exsparťanů na straně Bruslařského klubu hodně vysoké. "Padla nějaká slova, co bude za svačinku, když tady vyhrajeme. Boleslav tu prý nikdy nevyhrála, tak nějakou svačinu dáme a aspoň to budeme mít levnější," usmíval se Výborný.

Proti Spartě se už postavil v sezoně 2011/12, teď už pětinásobnému mistrovi světa nepřipadá vzájemný duel tak pikantní. "První rok v Boleslavi mi to přišlo těžší, teď už ani ne. Pořád jsem v kontaktu s maséry a s Jardou Hlinkou," jmenoval svého švagra.

Po vítězství ve Zlíně a domácí prohře s Pardubicemi si nováček připsal na Spartě další cenné body. "Myslím, že jsme bojovali o trošku víc než Sparta," uvedl David Výborný. "Motivace je, ale my se po návratu do extraligy musíme ukázat na každém stadionu a nejen na Spartě."

Byl potěšený, jak tým zápas vybojoval. "Na konci se dohrávalo na pár lidí, ale i mladí kluci dneska zabojovali a patří jim za to velký dík," připojil Výborný. Přiznal, že Mladá Boleslav mu neseděla jako soupeř, i když ji při působení ve Spartě porážel. "Neměl jsem je rád. Byly to zápasy 2:1, říkal jsem, že už jsou tady zase ty debilové, co brání. Dneska se to potvrdilo," smál se Výborný.

Útočník Michal Broš se postavil proti Spartě poprvé od svého loňského odchodu. "Strašně jsem chtěl tady něco udělat, protože přišlo hodně známých. Tolik lidí se na mě nechodilo podívat, když jsem na Spartě hrával. Chtěl jsem, aby se mi pak ti kamarádi nesmáli. To byla největší motivace, není tam žádná zášť nebo něco, že za každou cenu musíme Spartu porazit," prohlásil Broš, který strávil v dresu pražského klubu 11 sezon.

Start do ročníku se jeho týmu povedl nad očekávání. "Já osobně jsem se toho bál, měli jsme tři těžké zápasy a jsem osobně hodně překvapený, že máme šest bodů. Dá se říct, že jsme dvakrát vyloupili stadiony, kde se to moc nečekalo. Taky ale vím, že je to jen šest bodů a těch vítězství ještě potřebujeme dost, abychom mohli dělat nějaké závěry," doplnil olomoucký odchovanec, který je s bývalými spoluhráči ze Sparty stále v kontaktu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud