17. září 2014 • 12:06

Podle Vacka by hra Neapole mohla Spartě sedět

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Proti Neapoli už si záložník Kamil Vacek dvakrát zahrál během působení v Chievu. Sedmadvacetiletý fotbalista Sparty je proto před čtvrtečním úvodním zápasem v základní skupině Evropské ligy přesvědčený, že herní styl italského soupeře by měl českému celku vyhovovat.


"Vždycky to byly vyrovnané zápasy, protože jsme dobře bránili a s tím měla Neapol vždycky problémy," řekl novinářům Vacek, který v Chievu působil necelé tři roky. "Nechtěl bych to zakřiknout, ale myslím, že herní styl Neapole by nám mohl sedět. Když budeme zkonsolidovaní a nebudeme je pouštět do brejků, které mají hrozně rychlé, tak by nám zápas mohl vyjít. Sílu na to máme," prohlásil.

Proti Neapoli odehrál Vacek poprvé 15 a podruhé 78 minut. V prvním případě Chievo prohrálo 0:2, pak 0:1. "Napoprvé to byl dobrý zápas, protože za těch pár minut jsem se dostal do dvou šancí. Podruhé to bylo horší, protože jsem dostal zatím jedinou červenou kartu v kariéře, tak to radši zaklepu. V závěru jsme potom dostali gól a prohráli jsme, ale za výkon nás tehdy všichni chválili," vzpomínal.

Právě s veronským klubem Neapol ztratila i o víkendu v Serii A, když nečekaně doma prohrála 0:1. "Co jsem viděl, tak to byl typický zápas. Chievo bránilo, Neapol byla jednoznačně lepší, ale nedokázala míč dotlačit do branky. A navíc nedala ani penaltu," přidal Vacek, který nedělní utkání probíral po telefonu i s bývalými spoluhráči.

"Jsem v kontaktu například s Boštjanem Cesarem," uvedl. "A co kluci říkali, tak v Neapoli je teď vyhrocená atmosféra, protože nejsou zvyklí ztrácet takové zápasy. Všichni jsou pod tlakem, takže i když v Itálii neberou Evropskou ligu moc vážně, tak proti nám určitě nastoupí v nejsilnější sestavě, aby porážku odčinili. Čeká nás těžší zápas než obvykle," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud