17. září 2014 • 14:56

Benítez uznává Spartu. Je nejsilnější ve své zemi, řekl kouč Neapole

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od kouče Neapole Rafaela Beníteze zazněla slova uznání. Fotbalisty Sparty považuje za nebezpečného soupeře, který umí hrát pohárové zápasy. Před vzájemným utkání v základní skupině Evropské ligy varuje před standardními situacemi letenského týmu. Věří ale, že jeho celek proti Pražanům předvede své maximum a spraví si chuť po špatném úvodu sezony.



"Spartu dobře znám. Je to nejsilnější tým ve své zemi a je zvyklý hrát evropské poháry. Mají velkou sílu a obzvlášť nebezpeční jsou při standardních situacích," prohlásil na dnešní tiskové konferenci Benítez.

Se Spartou se potkal vloni v únoru v prvním kole vyřazovací fáze ještě jako trenér Chelsea a s Londýňany postoupil až po velkém boji po výsledcích 1:0 venku a 1:1 doma. "Byly to dva strašně těžké zápasy. Pokud budeme chtít Spartu porazit, budeme muset předvést maximum, co umíme," podotkl Benítez.

Jeho nynější celek podobně jako Sparta neprožívá dobrý vstup do sezony. Stejně jako Letenští nedokázal postoupit do základní skupiny Ligy mistrů a navíc v posledním ligovém kole prohrál doma s Chievem 0:1, i když soupeře přestřílel málo vídaným poměrem 33:8.

"Čísla proti Chievu ukazují, že jsme si vytvořili opravdu plno šancí. Hlavně v posledních dvaceti minutách jsme měli obrovskou převahu, jen jsme to nedokázali zužitkovat," podotkl Benítez.

Cíl Neapole? Jednoznačně postup ze skupiny

Proto zůstává optimistou, byť Neapol vyhrála jediný ze čtyř soutěžních duelů nové sezony. "Když předvedeme stejný výkon jako s Chievem a jen si budeme počínat lépe v koncovce, výsledky se dostaví. Musíme navzdory dosavadním výsledkům zachovat klid a všichni společně s fanoušky táhnout za jeden provaz. Proto je chci požádat o to, aby nám věřili," uvedl zkušený trenér.

"Naším cílem je samozřejmě postup ze skupiny a pak dojít, co nejdál to půjde. K tomu je potřeba, abychom dobře odstartovali proti Spartě," řekl čtyřiapadesátiletý španělský kouč.

Zdravotní problémy má před čtvrtečním zápasem klíčový útočník Gonzalo Higuaín i záložník Jorginho. "Higuaín dostal kopanec do nohy v zápase proti Chievu a stejně jako u Jorginha uvidíme až zítra. V každém případě máme připravené i další varianty," dodal Benítez.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud