17. září 2014 • 22:30

Trojka Elhotové zajistila basketbalistkám výhru v Srbsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České basketbalistky si připsaly v přípravě na mistrovství světa další vítězství. V Bělehradě porazily domácí Srbsko ve vyrovnaném utkání 89:86. O výhře rozhodla poslední střelou zápasu Kateřina Elhotová. Nejlepší střelkyní byla s 23 body kapitánka Eva Vítečková.


Oba týmy se v přípravě už potkaly na turnaji v Karlových Varech, kde Češky vyhrály 77:68. Srbky chtěly odplatu a prezentovaly se svým nepříjemným agresivním basketbalem. Ale svěřenkyně trenéra Lubora Blažka se s tím dokázaly vyrovnat, chytily se v ofenzivě a získaly nad čtvrtým týmem posledního mistrovství Evropy další cennou výhru.

"Zápas jsme začaly skvěle a vytvořily si rychle náskok. Asi po pěti minutách se ale Srbky probudily a začaly hrát tak tvrdě, jak jsme na ně zvyklé. I tak se nám ale poměrně dařila střelba," uvedla Vítečková.

Ve vyrovnané koncovce se schylovalo k prodloužení, které odmítla šťastnou střelou Elhotová. "Na konci zápasu jsme měly opravdu štěstí. Daly nám vyrovnávací trojku a my měly k dispozici poslední útok. Nemůžu říct, že jsme to zahrály takticky dobře, ale měly jsme štěstí a Katka dala trojku s klaksonem," řekla Vítečková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud