18. září 2014 • 23:14

Fotbalisté Sparty na úvod EL prohráli v Neapoli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty prohráli v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy v Neapoli 1:3. Pražané sice vedli díky gólu Josefa Hušbauera, domácí ale po brance Gonzala Higuaína z penalty a dvou zásazích Driese Mertense skóre otočili. Další zápas čeká českého mistra 2. října proti Young Boys Bern.


Sparta začala zakřiknutě, domácí toho ale nedokázali využít a naopak prakticky z první vážné akce pražského celku inkasovali. Krejčího centr srazila obrana Neapole na roh, po něm se k odraženému míči dostal Hušbauer a střelou o tyč skóroval.

Vedení však Spartě nevydrželo ani deset minut. Hamšík po individuální akci trefil břevno, ale po dorážce Callejóna zahrál padající Costa rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Brankář Bičík sice vystihl směr, bývalý střelec Realu Madrid Higuaín přesto vyrovnal.

Ve 33. minutě mohla jít Neapol do vedení, ale Callejónova tvrdá rána z vápna skončila pouze na břevně. Vzápětí zahrozila i Sparta, jenže po pěkné kombinaci ve vápně Neapole trefil Matějovský pouze blokující obránce.

Nerozhodný stav po přestávce vydržel šest minut. Higuaín přešel přes Krejčího, odcentroval a Mertens ve skluzu tečoval míč do branky. Po hodině mohlo být se Spartou ještě hůř, ale Hamšík z dorážky mířil vysoko nad a v 66. minutě neplatil Mertensův gól kvůli hraní rukou.

Devět minut před koncem už ale belgický reprezentant po slalomu mezi hostujícími obránci přidal regulérní branku a ukončil černou sérii Neapole proti českým klubům. Italský celek totiž v předchozích čtyřech zápasech s nimi uhrál jedinou remízu.

Sparta, kterou ještě v nastavení zachránil od čtvrtého gólu skvělým zákrokem Bičík, se naopak ani na jedenáctý pokus nedočkala v Itálii vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud