19. září 2014 • 12:52

Škoda se těší, že si v Ďolíčku zahraje v útoku a ne v obraně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S třemi brankami je historicky nejlepším střelcem Bohemians 1905 proti Slavii, v sobotu ale zavítá fotbalista Milan Škoda do Ďolíčku podruhé jako host v červenobílém dresu. Aktuální lídr ligové tabulky kanonýrů se těší, že si ve vršovickém derby na rozdíl od minulé sezony zahraje v útoku, a rád by rozšířil svou sbírku šesti gólů.


"Na Bohemku se hodně těším hlavně z pohledu toho, že jsem tam naposledy hrál na pozici stopera, takže si to chci v sobotu užít z pohledu útočníka. Kdyby se mi povedlo vstřelit gól, bylo by to super, ale hlavně chceme vyhrát," uvedl v tiskové zprávě Škoda.

V Bohemians nakoukl do velkého fotbalu, a tak zápas s "klokany" více prožívá. "Na každý zápas se připravuji stejně, ale je pravda, že tohle je asi trošku něco jiného. Když jsem v Ďolíčku nastupoval za Bohemku, bylo to krásné, teď se tam ale moc těším ve slávistickém dresu. Na jaře na mě navíc někteří fanoušci sprostě pořvávali, což mě ale paradoxně spíše motivovalo," prohlásil Škoda.

Na jaře Slavia v Ďolíčku zvítězila 1:0 a podobně úspěšná chce být i nyní, protože po skvělém vstupu do sezony prohrála tři z posledních čtyř kol. "Chceme tu sérii zastavit a udělat všechno pro to, abychom vyhráli. Doma jsme ztratili body s Brnem, ale víme, proč jsme je ztratili, takže to chceme napravit," uvedl Škoda, který se o vedení v tabulce střelců dělí s Liborem Doškem ze Slovácka.

Předpokládá, že vršovické derby bude mít skvělou kulisu. "Věřím, že to bude dobrý zápas jak pro nás pro hráče, tak i pro fanoušky. Bohemka teď hraje dobře fotbalově, mají na to vhodné hráče. Navíc třikrát vyhráli venku, což mě hodně překvapilo. Dříve byla Bohemka spíše silnější doma," dodal osmadvacetiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud