19. září 2014 • 19:08

Trénink v Singapuru ovládl Hamilton, Rosberga zdržel Maldonado

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejrychlejší čas v dnešních úvodních trénincích na Velkou cenu Singapuru formule 1 zajel Brit Lewis Hamilton s mercedesem. Jeho týmový kolega a lídr šampionátu Němec Nico Rosberg byl až třináctý, neboť po nehodě Venezuelana Pastora Maldonada ve druhém tréninku už neměl šanci usilovat o co nejlepší výkon.


"Měl jsem smůlu, že se při mém rychlém kole objevily červené vlajky kvůli Maldonadovi. Musel jsem to přerušit, ale není to nic zásadního," uvedl Rosberg, který vede před čtrnáctým závodem sezony o 22 bodů před Hamiltonem.

Za britským jezdcem skončil v tréninku Španěl Fernando Alonso z Ferrari, který byl o 133 tisícin sekundy pomalejší. Třetí čas zajel Australan Daniel Ricciardo z Red Bulu.

O většinu z druhého tréninku přišel vítěz Velké ceny Singapuru z minulých tří let Němec Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa, kterému se letos nedaří, byl v úvodním tréninku čtvrtý, ale v jeho závěru se mu porouchal motor. Mechanici ho museli vyměnit a kvůli tomu Vettel odjel ve druhé části programu jen pět kol. I tak zajel pátý čas. "Výměna motoru trvá tři hodiny. Mechanici odvedli maximum, byla to skvělá práce. Pak se nám povedlo ještě na chvíli vyjet, lepší než nic," řekl Vettel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud