19. září 2014 • 20:25

Hokejisté Zlína prohráli s Libercem a dál čekají na body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté mistrovského Zlína čekají i po čtvrtém extraligovém kole na premiérový bodový zisk. Berani v domácím prostředí podlehli Liberci 2:5, který tak vyhrál podruhé za sebou. Útočník Petr Leška hrající jubilejní 1100. zápas v nejvyšší soutěži tak neměl důvod k oslavě.


"Jsou to zatím jen tři prohry, až to bude šňůra třeba pěti nebo šesti, tak to už bude problém," řekl po zápase celkem klidně útočník Roman Vlach. Podle Lešky stačí změnit jen pár věcí, aby body konečně na zlínské konto přistály. "Snaha tam je, ale trošku na špatném místě. Myslím, že když změníme pár maličkostí, mohlo by to klapat," uvedl Leška.

Hosté se dostali do vedení v 5. minutě, kdy ve středním pásmu dostal k puku Jass a prostřelil brankáře Kašíka. Gól Tygry nabudil a vytvořili si tlak, který umocnilo vyloučení Tesaříka. Bartek se ocitl sám před prázdnou brankou, ale nakonec jeho pokus tečovali zlínští beci mimo. Filippi střílel bekhendem a Kašíkovi puk přepadl přes rameno, až na brankové čáře ho do bezpečí odpálil zlínský Kotvan. A když se Zlín ubránil, pustil se do útoku a úspěšně. V 17. minutě se ve skrumáži nejlépe orientoval Ondráček a vyrovnal.

Na začátku druhé třetiny domácí sice ustáli dvojnásobné oslabení, ale nakonec přesto inkasovali. Ve 26. minutě prošel zlínskou obranou Filippi a našel skulinu mezi Kašíkovými betony. Na vyrovnání ale zlínské ochozy nečekaly dlouho, v přesilovce čtyři na tři prostřelil Lašáka obránce Žižka.

Vyrovnaný stav ale nevydržel ani dvě minuty. Po hrubé chybě Tesaříka, který ztratil na útočné modré čáře kotouč, se řítil sám na Kašíka Vampola a nadvakrát se prosadil. A než se úřadující mistr vzpamatoval, přišel další zásah. Kašík na chvíli nevěděl, kde je puk, a Bakoš pohotově zvýšil již na 4:2.

"Tím se zápas zlomil. Stále jsme dotahovali a ve chvíli, kdy jsme mohli jít do vedení, udělali jsme obrovskou chybu. Tam se zápas zlomil. Liberec dal další gól a za stavu 2:4 už bylo těžké střetnutí zvrátit," řekl trenér domácích Juraj Jurík.

Do třetí části Zlín vstoupil převahou, ale Lašáka vážněji ohrozil jen Kubiš v přesilové hře. Stejný hráč mohl jet o chvíli později sám na Lašáka, neposedný puk mu ale uskočil. Co se Zlínu nedařilo polovinu třetí třetiny, to Liberec zvládl díky jedné šanci. Z levého kruhu vystřelil zápěstím Bartek a puk prošel mezi betony zlínského gólmana.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud