20. září 2014 • 16:25

Vincourová odešla do Itálie, v Prostějově bude nahrávat Weissová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šestinásobné volejbalové mistryně z Prostějova se v nové sezoně domácí extraligy i Ligy mistryň představí s novou hráčkou na klíčovém postu. Reprezentační nahrávačka Pavla Vincourová získala angažmá v italském prvoligovém klubu Scandicci a nahradí ji Němka Kathleen Weissová, dvojnásobná vicemistryně Evropy.


Protože se však Weissová k prostějovskému týmu připojí až po mistrovství světa v polovině října, v přípravě budou hru českých mistryň řídit mladá odchovankyně klubu Michaela Zatloukalová a dočasně Lucia Růžičková. Ta si po loňské sezoně na Hané hledá nové angažmá a nabídku na výpomoc přijala.

"Nechtěli jsme Míšu přetížit fyzicky ani psychicky, proto se hledalo vhodné řešení. Jde o účast na dvou našich trénincích týdně plus absolvování přípravného turnaje v Karpaczi," vysvětlil návrat Růžičkové do Prostějova kouč Miroslav Čada na klubovém webu.

Jednadvacetiletá Vincourová si ve Scandicci v Toskánsku vyzkouší první zahraniční angažmá a bude hrát i s jinou Češkou Terezou Vanžurovou, Prostějov opustila po dvou letech.

Domácí extraliga volejbalistek začne 16. října, Prostějov však odehraje první zápas až o dva dny později proti velkému rivalovi Olympu Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud