20. září 2014 • 19:38

Jablonec nevyužil dlouhou přesilovku a Budějovicemi remizoval 0:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce v 8. ligovém kole pouze remizovali s Českými Budějovicemi bez branek. Severočeši hráli od 15. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Jana Vošahlíka, měli tlak i šance, ale gólově se proti nováčkovi nedokázali prosadit. Nevyužili tak možnost poskočit do čela soutěže a v neúplné tabulce figurují na třetím místě o skóre za Plzní a Slováckem.


Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý, který dříve trénoval Budějovice, nechal na lavičce útočníka Doležala a na hrot poslal zkušeného Juna. Severočeský favorit si od začátku vytvořil převahu i šance, ale koncovka se mu nevedla. V páté minutě nepropálil hradbu těl Kopic.

Hostující plány nabourala 15. minuta. Bývalý jablonecký hráč Vošahlík během chvilky dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Následný přímý kop v podání Kopice hostující gólman Křížek vyrazil.

České Budějovice už v pátém kole proti Mladé Boleslavi hrály od úvodní poloviny prvního dějství v oslabení a dočkaly se tehdy své dosud jediné výhry v ligové sezoně. Stejně dobře si vedly proti přesile i v Jablonci.

"Utkání ovlivnila červená karta. K rozhodčímu se nemáme vyjadřovat, ale neodpustím si říci, že první žlutá pro Vošahlíka byla neskutečně přísná a po druhé musel ven. Poté jsme museli vsadit na defenzivu," řekl kouč Dynama Luboš Urban, který v minulosti hrával za Jablonec.

Domácí marně dobývali hostující obranu. Neprosadili se Rossi, Jun ani Pospíšil, který ve 34. minutě trefil míč z voleje, ale těsně minul branku Jihočechů. Na druhé straně Hora Hrubého z úhlu nepřekvapil a ve 40. minutě neuspěl jablonecký Rossi.

Druhý poločas začal Jablonec aktivně. Ve 46. minutě trefil domácí Novák Klesu, od kterého se míč odrazil ke Kopicovi, jehož dorážku hostující obránce odkopl do bezpečí. Zlepšit koncovku měl střídající Doležal. Tlak Jablonce sice sílil, ale ve finální fázi byli domácí nepřesní, navíc se mezi tyčemi překonával hostující gólman Křížek.

V 59. minutě vytěsnil Pospíšilovu ránu na roh. V 62. minutě spálil stoprocentní šanci Doležal, který byl zcela sám před brankou, hlavičkou ale trefil jen břevno a míč následně zamířil nad.

V ojedinělé šanci Dynama se neprosadil Benát, jinak Jablonec pevně držel taktovku utkání, ale chyběl mu nápad v koncovce a kvalitní finální přihrávka. Kopic střílel nad, Rossiho hlavičku vytáhl Křížek a přesná nebyla ani Čížkova rána.

"Naše nemohoucnost v koncovce a výborný obětavý výkon celého mužstva Dynama v čele s brankářem Křížkem a stoperem Lengyelem zapříčinily, že jsme ztratili dva body. Proti oslabenému soupeři jsme měli vyhrát," litoval jablonecký trenér Šilhavý. "V druhé půli jsme si vytvořili drtivý tlak a měli řadu šancí, jenže v koncovce jsme málo agresivní. Pokud tohle nezměníme, budeme si komplikovat i další utkání," dodal.

Urban naopak remízu bral. "Jsme hodně spokojeni. Kluci to odmakali, dřeli, měli jsme trocha štěstíčka. Stálo nás to neskutečně sil, ale fotbal je o gólech, ten jsme nedostali. Máme bod od těžkého soupeře a ten bereme," dodal Urban.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud