21. září 2014 • 17:31

AS Řím zdolal Cagliari a vede italskou ligu, Neapol opět padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté AS Řím zdolali v italské lize na domácím hřišti Cagliari 2:0 a v čele tabulky předstihli o skóre mistrovský Juventus Turín. Domácí o vítězství rozhodli během tří minut prvního poločasu, když premiérové trefy v ročníku zaznamenali Mattea Destro a Alessandro Florenzi. Neapol, soupeř Sparty v základní skupině EL, podlehla na hřišti Udine 0:1 a v neúplné tabulce jí patří 15. místo.


Destro otevřel skóre po deseti minutách hry, když poslal do sítě přízemní centr, který mu předložil právě Florenzi. Ten pak o chvíli později sám prostřelil z šestnáctky gólmana Alessia Cragna. Cagliari prohrálo podruhé za sebou a na první vítězství v sezoně dál čeká.

Domácí utkání zvládli i přesto, že jejich tým trápí rozsáhlá marodka a před utkáním nemohli počítat se sedmi hráči. K již zraněné pětici fotbalistů po utkání Ligy mistrů s CSKA přibyli ještě Juan Manuel Iturbe se svalovými problémy a Davide Astori, jenž laboruje s kolenem.

Neapoli se na rozdíl od Evropské ligy v domácí soutěži příliš nedaří. Tým trenéra Rafaela Beníteze vyšel podruhé za sebou bodově i střelecky naprázdno, tentokrát neuspěl na hřišti Udine. O jedinou branku zápasu se postaral dvacet minut před koncem Brazilec Danilo, jenž zakončením na zadní tyči posunul svůj tým na čtvrté místo tabulky.

Sestava Neapole: Rafael Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, David López - Zúňiga (64. Callejón), Michu (72. Mertens), Insigne (75. De Guzmán) - Higuaín.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud