21. září 2014 • 18:42

Karlovy Vary zdolaly Hradec 2:1 a navázaly na výhru nad Spartou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů porazili v 5. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a po předchozích třech zápasech bez zisku podruhé za sebou naplno bodovali. Energie navázala na páteční výhru nad Spartou díky trefám Václava Tomečka a Romana Pšurného, za Mountfield jen snížil v 54. minutě Jaroslav Kudrna.


Prvních deset minut utkání přitom herně patřilo Východočechům. V první velké příležitosti se ve druhé minutě ocitl Dej a domácí přečkali i následné oslabení. Habal si postupně poradil s Mertlovou tečí a s Pláňkovou šancí. Do vedení se dostala v 19. minutě Energie. Skuhravý vybojoval za puk a Vojtěch Tomeček po jeho akci dorážel do prázdné branky.

"Hradec nás od začátku zatlačil a prvních deset minut jsme se prakticky jen bránili. Potom jsme se trošku otrkali a po jejich zakázaném uvolnění, kdy byli hráči soupeře dlouho na ledě, jsme využili jejich únavy a dali jsme naštěstí branku," řekl útočník Václav Skuhravý.

Po 101 vteřinách druhého dějství domácí zvýšili. Při přečíslení dvou na jednoho vytvořil Skuhravý ideální pozici pro Pšurného a Kantor opět neměl šanci zasáhnout. "Puk poskakoval, rozhodl jsem se, že nebudu střílet, ale přihraju. Obránci jsem nejdříve udělal kličku do protipohybu a poté jsem to hodil Romanovi, který to dobře trefil," popsal akci Skuhravý.

Východočeši se sice i nadále více tlačili k brance Habala, ale museli si dávat také pozor na brejky soupeře. Šanci na snížení nevyužil Valcourt, na druhé straně neuspěl Kverka.

Úporný hokej pokračoval i v závěrečném dějství. Východočeši se i nadále tlačili do útoku, ale do větších příležitostí se nedostávali. Naopak náskok Karlových Varům mohli zvýšit Duda s Davidem Hruškou. Hosté se dočkali snížení v 54. minutě. Po střílené přihrávce Slováka se do odkryté branky trefil Kudrna. To však bylo ze strany Mountfieldu vše, k vyrovnání mu nepomohla ani 34 vteřin trvající power play.

Trenér Hradce Králové Peter Draisaitl byl s výkonem svého týmu hodně nespokojený. "My aktuálně hrajeme se dvěma týmy. Jeden hraje stabilně a umí to. Jeden hraje labilně, nevyrovnaně a neumí to. Dnešní zápas byl kopií utkání, které jsme sehráli v Liberci. Tam jsme také začali dobře a potom z nějakého důvodu, který ještě neznám, začneme hrát úplně jiný zápas. Čeká nás hodně práce, abychom našim výkonům dali stabilitu," uvedl Draisaitl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud