21. září 2014 • 23:02

Třinecký Hrubec si po výhře v Liberci 3:0 pochvaloval defenzivu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký hokejový brankář Šimon Hrubec pomohl 35 úspěšnými zákroky k vítězství Ocelářů na ledě Liberce 3:0 a připsal si první čisté konto v sezoně. Třinec tak zabral po dvou porážkách a Hrubec si pochvaloval, jak dneska defenziva fungovala.


"Vlastně každý zákrok byl důležitý, dlouho to bylo nerozhodně a pak o jeden gól. Než jsme zvýšili vedení, tak to bylo velice nutné. Kdyby dal Liberec gól, hráli bychom zase jinak, bylo by to jiné. Kluci v obraně hráli výborně, přesně podle toho, co jim řekl trenér. Tak to má být," řekl Hrubec.

Ve 22. minutě čelil trestnému střílení, ale Tomáš Filippi při zakončení netrefil branku. "Myslím, že puk se soupeři nějak nalepil na špičku hole a proto přestřelil. Já jsem tak nějak tušil, o co se asi pokusí, přeci jen už se trošku známe," uvedl třiadvacetiletý gólman, který v minulé sezoně včetně play off udržel nulu osmkrát.

Hrubec byl rád, že Třinec po porážkách v Litvínově a s Vítkovicemi zabral. "Body jsou to velice cenné, dva zápasy jsme předtím ztratili," doplnil Hrubec, který v závěru inkasoval dvě minuty za hrubost. "Já jsem něco musel udělat. Na mě tam v tom závaru hodili hráče, ten mi ležel na koleni, já jsem se ho snažil jakkoliv zbavit, protože to bylo o zranění. Bohužel jsem zareagoval tak, že jsem mu ji ubalil, a dostal jsem po zásluze dvě minuty. Při podávání rukou jsem se mu ale omluvil, všechno je v pohodě, nic se mu naštěstí nestalo," dodal Hrubec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud