22. září 2014 • 14:52

McLaren viní Red Bull, že Ricciardovi pomohl kódovaným vzkazem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Australanovi Danielu Ricciardovi prý pomohl ke třetímu místu v nedělní Velké ceně Singapuru formule 1 kódovaný vzkaz od vedení Red Bullu. Tvrdí to sportovní ředitel McLarenu Eric Boullier. Dávat během závodu jezdcům kódované pokyny bylo právě před Grand Prix Singapuru zakázáno.


Mezi nepřípustná témata byly zařazeny také informace ohledně kontaktu vozů s obrubníky. Ricciardo, který se během závodu potýkal s výpadky výkonu motoru kvůli potížím s baterií, dostal opakovaně radu, aby se vyhýbal obrubníkům, že by mu to mohlo s těmito problémy pomoci.

"Řekl bych, že to bylo kódované. Je na FIA, aby se tím zabývala, takže víc k tomu nemám co říct. Ale byl to divný vzkaz. Jednou by to bylo v pořádku, ale dvakrát nebo třikrát, to je zvláštní," citoval Boulliera server autosport.com.

Šéf Red Bullu Christian Horner uvedl, že jeho tým si ujasnil se závodním ředitelem FIA Charliem Whitingem, zda může Ricciardo tyto instrukce dostat. "Řekli jsme Charliemu, že Daniel má nějaké potíže se spolehlivostí. Proto dostaly pokyn, aby se vyhýbal obrubníkům, protože to poškozovalo baterii," prohlásil Horner.

Ricciardo v Singapuru dojel za Britem Lewisem Hamiltonem a Němcem Sebastianem Vettelem a upevnil si třetí místo v mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud