23. září 2014 • 14:58

Magath se ohradil proti tvrzení o léčbě tvarohem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý trenér Felix Magath se ohradil proti tvrzení, že během působení ve Fulhamu nařídil lékařům, aby léčili fotbalisty pomocí tvarohu. Jednašedesátiletý kouč na sociální síti Facebook reagoval na prohlášení obránce Bredeho Hangelanda.


"Jeho verze je tak daleko od pravdy, až je to k smíchu," napsal Magath, který stejně jako norský stoper už v druholigovém anglickém klubu nepůsobí. "Měl zraněné koleno a proto jsem mu navrhl, aby vyzkoušel starou metodu a udělal si zábal z tvarohu, který pomáhá proti zánětu," dodal.

"Nikdy bych si ale nedovolil doktorům nařizovat, jak mají hráče léčit," prohlásil Magath, který byl minulý týden kvůli špatným výsledkům od posledního celku tabulky odvolán. "Vypadá to, že moje rada byla špatně pochopena a nakonec vytržena z kontextu," přidal.

Podle Magatha si Hangeland celou záležitost přibarvil, protože se prý nedokázal smířit s tím, že byl v létě z klubu propuštěn. "S podobným obviněním vždycky přijdou fotbalisté, kterým se nedaří. Hvězdy jako Michael Ballack nebo Raúl by něco takového nikdy neudělaly. Mají totiž úroveň," uvedl kouč, který se mimo jiné proslavil i tvrdým tréninkovým režimem.

Od hráčů proto získal přezdívky Saddám (podle Saddáma Husajna) a Quälix (slovní hříčka s křestním jménem Felix a slovesem quälen, které v němčině znamená mučit). Bývalý hráč tožské reprezentace a Frankfurtu Bachirou Salou dokonce Magatha označil za posledního diktátora v Evropě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud