23. září 2014 • 16:19

Bartoně mrzí, že nepomůže Nymburku v kvalifikaci o Euroligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalový reprezentant Luboš Bartoň přicházel do Nymburka s vidinou možnosti pomoci českému mistrovi postoupit do Evropské ligy. Jenže smolné zranění z přípravy mu neumožní do kvalifikace zasáhnout a bude spoluhráčům jen držet palce. Věří však, že momentálně má Nymburk dostatečně silný tým, aby se o postup popral.


"Tým je v Nymburku opravdu velmi kvalitní. Je i dobrá parta. Byl jsem členem dost vítězných týmů a poznám, které týmy mohou na něco aspirovat a který tým se složí při prvním neúspěchu. Jádro týmu je zdravé, je tam talent a máme na to mít dobré výsledky," řekl Bartoň novinářům.

Sám se kvalifikace v belgickém Ostende zúčastnit nemůže. "Škoda, že nemohu být na hřišti. Zranění mě bohužel vyřadilo, takže budu muset klukům jen fandit," uvedl Bartoň, který snil o tom, že by mohl být u toho, až český tým postoupí poprvé v historii do Euroligy. On sám prestižní soutěž vyhrál s Barcelonou v roce 2010.

Zranění si přivodil během přípravného utkání na soustředění ve Slovinsku. "Nešťastně na mě spadl protihráč a přetáhl jsem si zadní stehenní sval. Není to vážné, ale sval se hojí pomalu, už mi chybí jen kousíček, ale potřebuji ještě týden klidu," řekl Bartoň.

Zdravotní potíže mají i američtí pivoti Garrett Stutz a Christian Burns. "Já i Burns hrajeme na čtyřce, takže tam bude mít trenér problém. Víc prostoru ale dostanou další, třeba Pavel Houška. Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom byli kompletní, ale to by samo o sobě úspěch nezaručilo," uvedl Bartoň.

I tak si myslí, že Nymburk může favority v kvalifikaci potrápit a překvapit. "Hapoel Jeruzalém bude těžký oříšek, ale máme určitou kvalitu, a když se nám povede dobrý zápas, tak máme šanci. Vyhrát třikrát ve třech dnech je hodně složité, zvláště proti týmům euroligové kvality, ale budeme bojovat a pokusíme se o to," prohlásil Bartoň.

Pokud se Nymburku nepovede postoupit, automaticky se posune do Eurocupu. Bartoň se domnívá, že v této soutěži by si tým neměl dávat malé cíle a měl se pokusit celou soutěž vyhrát, což by mu pro příští sezonu zajistilo přímo vstupenku do Euroligy.

"Důležitá je motivace. Hrát o postupy a tituly. A to nejen v české lize, ale myslet na nejvyšší příčky i třeba v Eurocupu. Myslím, že tým na to je, tak proč nemít mentalitu chtít vyhrávat i tyto soutěže?" dodal Bartoň, který Evropský pohár vyhrál s Badalonou v roce 2006.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud