23. září 2014 • 16:58

Fotbalistům CSKA Moskva hrozí opět trest za rasismus fanoušků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalistům CSKA Moskva hrozí potřetí během necelých dvanácti měsíců disciplinární trest od UEFA za rasismus fanoušků během utkání Ligy mistrů. Evropská fotbalová unie v souvislosti s duelem proti AS Řím mimo to prošetřuje řádění příznivců ruského týmu, kvůli němuž musel být zápas na Olympijském stadionu na dvě minuty přerušen.


CSKA minulý týden v italské metropoli prohrál drtivě 1:5, násilnosti na tribunách eskalovaly poté, co domácí vstřelili pátý gól. UEFA uvedla, že se bude případem zabývat 3. října.

Slavný moskevský klub byl z rasismu fanoušků obviněn potřetí za posledních pět duelů v Lize mistrů. Nejprve si na opičí skřeky ze sektoru CSKA stěžoval loni v říjnu kapitán Manchesteru City Yaya Touré. Vedení klubu rasistické projevy popřelo a označilo nařčení za britskou konspiraci. UEFA klub nicméně potrestala zavřením části stadionu pro další domácí utkání.

V prosinci pak evropská unie nařídila CSKA odehrát příští utkání na prázdném stadionu poté, co byly v kotli fanoušků na zápase v Plzni vidět ultrapravicové symboly. Vzhledem k tomu, že se jednalo o závěrečné utkání Moskvanů v sezoně LM, odbudou si trest až příští úterý v duelu proti Bayernu Mnichov.

Za nepokoje hrozí trest také AS Řím, jehož fanoušci stejně jako příznivci CSKA zapalovali světlice a házeli petardy. Italský tým je také obviněn z nedostatečné organizace zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud