23. září 2014 • 18:33

Žižkov nedal penaltu, přesto v poháru s Boleslaví remizoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v úvodním utkání osmifinále Poháru FAČR na hřišti vedoucího celku druhé ligy Viktorie Žižkov 1:1. Hosty poslal do vedení Jiří Skalák, za domácí vyrovnal pět minut před koncem Radek Voltr, který předtím zahodil penaltu. V druhém dnešním duelu Jablonec zdolal Bohemians 1905 2:0. Odvety se hrají za dva týdny.


Boleslav nastoupila v silné sestavě, ale na domácí to dlouho nestačilo. Žižkov mohl do vedení poslat ve 14. minutě Súkenník, jenže před prázdnou brankou ho včas odzbrojil Navrátil. Viktoria pokračovala v náporu, nedokázala ho však využít a z ojedinělé akce udeřili hosté. Ve 44. minutě ubránili roh, na dlouhý nákop si naběhl Skalák a obloučkem otevřel skóre.

"Remízu samozřejmě bereme, pořád nám dává šanci pohár vyhrát," usmíval se kapitán Žižkova Zdeněk Folprecht. "Ale vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, kdybychom vyhráli 3:1, tak by proti tomu nikdo nemohl říct ani půl slova," dodal.

Ve druhé půli Boleslav, která o přestávce vystřídala zraněného Tavarese, vyrovnala a kontrolovala hru. Přesto nabídla Žižkovu velkou šanci na vyrovnání. V 73. minutě fauloval Kysela pronikajícího Súkenníka, ale Voltr nařízenou penaltu poslal nad břevno.

Když už to vypadalo na těsné vítězství favorita, Voltr napravil své zaváhání a pět minut před koncem srovnal. Žižkov tak může pomýšlet na skalp třetího prvoligového celku, v poháru už dokázal vyřadit Slavii a Jihlavu. "Špičkovým týmům se dokážeme vyrovnat ve fotbalovosti. Asi proto se nám proti nim tak daří, zatímco v druhé lize je to hodně o bojovnosti a agresivitě," řekl trenér Viktorie Jiří Trpišovský.

Pro Boleslav byla remíza další ztrátou venku, kde například v nejvyšší soutěži vyhrála jen jedno ze čtyř utkání. "Je to nepochopitelné. Jako kdyby se venku a doma do dresů oblékli jiní hráči," posteskl si asistent trenéra Boris Kočí. "Při šancích Žižkova při nás sice stáli všichni svatí, ale s remízou spokojení nejsme. Neudrželi jsme nulu a dopředu jsme byli jaloví a naivní," přidal.

V Jablonci oba trenéři oproti poslednímu ligovému utkání protočili sestavy. Kouč Bohemians Roman Pivarník udělal dokonce sedm změn, stejně jako domácí Jaroslav Šilhavý dal šanci náhradnímu gólmanovi.

Jablonec byl v souboji čtvrtého s šestým týmem ligy od začátku aktivnější a v koncovce si počínal lépe než při sobotní bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. V desáté minutě ještě Moulisovi zkazila radost tyč, o pět minut později už ale otevřel skóre.

Po změně stran zlomil své střelecké prokletí z posledních zápasů Martin Doležal, který dorazil míč do sítě po zákroku hostujícího Havránka. Třetí gól mohl přidat Rossi, ale jeho pokus zastavilo břevno. I tak Jablonec stejně jako v polovině srpna v lize nad "klokany" zvítězil a vytvořil si výhodnou pozici do odvety v Ďolíčku.

"Bohemka má formu, jsme rádi, že jsme první poločas dvojzápasu zvládli. Byly tam i další šance, v závěru jsme ale měli problémy a mohli jsme inkasovat. Jsem rád, že jsme gól nedostali a že se trefil Doležal. Ale nic ještě není hotové," uvedl Šilhavý.

Bohemians poprvé v sezoně neskórovali. "Nebyli jsme tak aktivní, jak bych si představoval. Inkasovali jsme laciné góly, škoda, že jsme na konci nedokázali využít šanci. Prohra 1:2 by byla do odvety příznivější," řekl kouč "klokanů" Pivarník.

Pohár FAČR pokračuje dalšími dvěma zápasy ve středu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud