23. září 2014 • 22:10

Bayern ukončil sérii Paderbornu, Darida dal gól a byl vyloučen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bayernu Mnichov ukončili v německé lize neporazitelnost nováčka z Paderbornu. V 5. kole zvítězil obhájce titulu 4:0 a posunul se do čela tabulky. Záložník Vladimír Darida přispěl svým prvním gólem v sezoně k remíze Freiburgu 3:3 s Hoffenheimem, krátce nato byl však vyloučen.


Bayern poslal do vedení už v osmé minutě Mario Götze po parádní patičce Thomase Müllera. Další zásah do sítě Paderbornu, který v dosavadních čtyřech kolech inkasoval jen dvakrát a nasbíral osm bodů, přidala letní posila z Dortmundu Robert Lewandowski.

Na druhé straně měl největší šanci Alžířan Idir Uali, ale samostatný postup na brankáře Manuela Neuera nezužitkoval. Naopak v 78. minutě zvýraznil vedení Bayernu trefou zblízka Götze a skóre uzavřel Müller.

Freiburg s Daridou a obráncem Pavlem Krmašem stejně jako v pátek proti Hertě promrhal vedení. V Hoffenheimu vedl 2:0 a poté 3:2, když se z penalty s přehledem prosadil český reprezentační záložník.

Krátce nato se však bývalý hráč Plzně snažil odehrát míč přes hlavu a zasáhl kopačkou do obličeje Kevina Vollanda. Deset minut před koncem byl Darida vyloučen a domácím se podařilo přesilovku zužitkovat, když v nastavení srovnal Jannik Vestergaard.

Prvního ligového vítězství se dočkalo Schalke, které vyhrálo v Brémách 3:0. Útočník Václav Kadlec strávil zápas Frankfurtu s Mohučí na lavičce. Eintracht bez něj dokázal dohnat dvoubrankové manko a uhrál remízu 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud