2. října 2014 • 18:11

Sáblíková je po pádu na MS v pořádku, v neděli vyrazí za ledem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Martina Sáblíková nemá po hrozivém pádu na světovém šampionátu cyklistek vážné zdravotní následky a za přípravou na ledě před novou rychlobruslařskou sezonou vyrazí podle plánu v neděli. Po sobotním pádu v hromadném závodu na MS ve Španělsku byla řádně potlučená a měla i bolesti hlavy, ale lékařské prohlídky dopadly dobře.


"Nechtěli jsme nic podcenit. Proto absolvovala důkladné prohlídky, které naštěstí vážné následky vyloučily. Dostala sice na pár dnů límec a má především odpočívat, ale plánovaný program před rychlobruslařskou sezonou to nenaruší. Koncem týdne vyrazíme za ledem a speciální přípravou," citoval web Sáblíkové jejího trenéra Petra Nováka.

Pro Sáblíkovou skončil závod s hromadným startem na MS kolizí po pádu několika jezdkyň v druhém ze sedmi okruhů. Nejenže se potloukla, ale poničila i kolo a nemohla pokračovat. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení tak neměla šanci navázat na 12. místo z časovky na letošním MS v Ponferradě.

"Časovka i závod s hromadným startem ukázaly, že Martina na špičku výrazně neztrácí. Dokonce jsem přesvědčen, že pokud by k pádu nedošlo, tak by skončila lépe než v časovce," řekl Novák. Tréninku na kole se letos věnovali víc než v minulých letech, jeho svěřenkyně najela zhruba 5000 kilometrů. Proto ji smůla ve vrcholném závodu cyklistické sezony hodně mrzela.

"Po závodě více než zdravotní stav řešila, jak moc jí štve, že si nemohla ověřit a ukázat, jak by závod vypadal v závěru, když byla tak silná. Sama říkala, že do kopců nijak neztrácela, že se cítila velmi dobře," dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud