18. října 2014 • 21:46

Bod je malý krůček dopředu, řekl slávista Bílek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Téměř na den přesně po sedmi letech ve fotbalové lize zase skóroval stoper Jiří Bílek. Vyrovnávacím gólem v poslední minutě první půle zařídil fotbalistům Slavie domácí remízu 1:1 s Jabloncem a ukončení série pěti porážek v nejvyšší soutěži. Věří, že se Pražané od dnešního bodu odrazí.


"Už jsem byli v takové situaci, kdy nálada byla špatná, tak jsme to chtěli zvednout. Tenhle bod je pro nás malý krůček dopředu, na kterém se dá stavět," řekl novinářům Bílek. "Bod je asi zasloužený. Oni měli šance, my ale taky, takže ho bereme," dodal.

Prosadil se ve 45. minutě, kdy si naskočil na dlouhý nákop z poloviny hřiště od Martina Juhara. "Někdo to tam odclonil. Viděl jsem, že je tam Romera, že je menší a couval. Tak jsem udělal takový krok dopředu a přeskočil ho," líčil Bílek.

Byl to jeho první ligový gól od letního příchodu do Slavie, naposledy v nejvyšší soutěži skóroval v roce 2007 ještě v barvách Liberce. "Jsem rád. Cíl mám dva góly za sezonu, tak ještě jeden," uvedl. Co ho bude přesná trefa stát, zatím ještě nevěděl. "Kasu mám totiž já. Ale něco si tam asi šoupnu," smál se.

Doufá, že slávisté se nyní odrazí k lepším výkonům. "Dnes tam určitě bylo víc bojovnosti než proti Jihlavě. Na tom to musíme založit. Dobrá obrana a bojovnost, prostě strhnout ty fanoušky. Tak můžeme hrát, jako proti Plzni nebo Liberci. To je recept," dodal Bílek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud