18. října 2014 • 23:51

Dočkalovu nabídku na střílení penalty v Brně Lafata odmítl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kromě skvělého týmového výkonu nejvíce dopomohl Spartě k vítězství v Brně 3:1 Bořek Dočkal. Z reprezentačních zápasů si přivezl výbornou formu. Na první branku Ladislavu Krejčímu nahrál a druhý gól vstřelil z pokutového kopu, který sám vybojoval po faulu brněnského brankáře Hladkého. Proto se také Dočkal k míči nehrnul a nabídl střílet penaltu Davidu Lafatovi. Ten ale nabídku odmítl.


"Nechtělo se mu. Na druhou stranu, kdy jindy bych si měl věřit, než nyní," řekl po utkání novinářům Dočkal, který se trefil ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě. Nejprve proměnil penaltu proti Liberci, následně se trefil za reprezentaci proti Turecku i Kazachstánu a sérii prodloužil i proti Brnu.

Pokud si však v budoucnu Lafata řekne o penaltu, Dočkal mu ji přenechá. "Zatím se mu nechce. Může přijít období, kdy na ně začne chodit. Pro mě je varianta číslo jedna, že se Davida vždy zeptám, zda nechce penaltu kopat. Ale je pověrčivý, a když se daří někomu jinému, tak mu penaltu nechá," uvedl po utkání Dočkal, který si pochvaloval akci, která dle jeho slov definitivně zlomila odpor Brna.

"Dostal jsem krásný míč od Matějovského. Šel jsem trochu z hloubky pole, protože se nás soupeř snažil vystavovat do ofsajdu. Přihrávka byla nádherná, nemusel jsem s míčem nic dělat," popsal akci Dočkal.

Původně chtěl brankáře Brna přehazovat, ale nakonec zvolil kličku. "Přemýšlel jsem asi dost dlouho a už jsem se dostal k brankáři. Tak jsem se snažil projít kolem něj. Kdyby mě jemněji srazil, tak bych se pokusil situaci ustál. Ale to se nedalo. Byla to rána," dodal Dočkal, který byl až na malé výjimky spokojen s hrou Sparty.

Brňané v úvodu zápasu zkoušeli vytáhnout obranu a napadali rychle soupeře. "To nebylo v začátku pro nás úplně jednoduché. Ale v průběhu zápasu jsme měli už stále více a více místa pro kombinaci," dodal Dočkal, který byl ale hodně kritický k chvilkovému výpadku Sparty.

"Za stavu 3:0 a s vyloučeným hráčem soupeře jsme mohli utkání dohrát klidněji. Nenarážím na korigující branku Košťála, to se stane. Udělal to výborně. Běžel třicet metrů, využil otevřený prostor a výborně vystřelil. Nedá se mluvit, že by to byla naše chyba. Ale měli jsme po obdrženém gólu pasáž, kdy jsme se nechali zblbnout. Jsme dost zkušení na to, aby se nám něco podobného nestávalo. Mohli jsme si konec ještě více užít a počkat si na další šanci," řekl.

Z pohledu čtvrtečního utkání Evropské ligy v Bratislavě proti Slovanu byl Dočkal s výkonem Sparty spokojen. "Každopádně náš cíl není jen si zahrát skupinu, chceme z ní postoupit. A klíč vede přes Slovan. Pojedeme do Bratislavy se vší pokorou. Ale chceme z těchto dvou zápasů získat šest bodů potřebných k postupu. Ještě jsme se ale o Slovanu nebavili a neviděli žádné video. To teprve přijde v týdnu," nastínil Dočkal nejbližší program Sparty.

poš svd

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud