19. října 2014 • 11:09

Dráhař Bábek skončil na ME šestý v závodě na kilometr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dráhový cyklista Tomáš Bábek skončil na mistrovství Evropy na Guadeloupu šestý v závodě na 1 km s pevným startem. František Sisr byl v omniu čtrnáctý.


"Bábkův čas 1:03,729 na betonové dráze, kterou zpomaluje pogumovaný nátěr, je nesmírně kvalitní. Jeho výkonu se nedá v kvalitní konkurenci nic vytknout. Byl to jeden z nejtvrdších a nejspravedlivějších závodů, které jsem viděl," uvedl trenér českých dráhařů Petr Klimeš.

Sedmadvacetiletý Bábek měl pomalejší rozjezd. Po prvním kole měl až 14. čas. Tempo vystupňoval ve druhém okruhu, kdy dosáhl třetího času. Titul získal Brit Callum Skinner výkonem 1:02,399.

V omniu se Sisr neprosadil. Po třech disciplínách byl na posledním 17. místě, v závěrečném bodovacím závodě si trochu polepšil.

Ve sprintu potvrdil roli favorita rodák z Guadeloupu Francouz Grégory Baugé, který v pátečním čtvrtfinále vyřadil až ve třech jízdách českého jezdce Pavla Kelemena. Po třech disciplínách omnia je Lucie Záleská devátá.

V závěrečný den mistrovství Evropy pojedou keirin Adam Ptáčník a Kelemen. Z rozjížděk postupují přímo mezi závěrečnou dvanáctku vždy nejlepší dva. Ostatní jdou do oprav. "Věřím, že to naši jezdci zvládnou. Formu mají výbornou," uvedl šéf českých dráhařů Svatopluk Buchta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud