19. října 2014 • 15:51

Ve sporu o rychlobruslařské "Ice Derby" by měla rozhodnout EK

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V konfliktu mezi rychlobruslaři a Mezinárodní bruslařskou unií (ISU) o účast v lukrativním "Ice Derby" by měla rozhodnout Evropská komise. Kvůli zákazu startu od ISU se na ni obrátili olympijský vítěz na dlouhé dráze Mark Tuitert a mistr světa ve štafetě v shorttracku Niels Kerstholt z Nizozemska.


Podle rychlobruslařů ISU celé čtyři měsíce nereagovala na jejich stížnost proti zákazu startu na akci, jež pod unii nespadá. ISU po zveřejnění plánů "Ice Derby" hrozila sankcemi sportovcům a funkcionářům, kteří se exhibice v Dubaji zúčastní.

Olympijský vítěz z Vancouveru na trati 1500 m Tuitert webu schaatsen.nl řekl, že moc ISU je tak velká, že jedinou možností jak něčeho dosáhnout je obrátit se na Evropskou komisi.

"Ice Derby" je idea korejského podnikatele, jenž se inspiroval cyklistickým keirinem. Na dráze o délce 220 m by se měli utkat nejlepší rychlobruslaři na krátké i dlouhé dráze o co největší podíl z dotace 1,4 milionu eur (38,5 milionu korun). ISU vadí, že by se na výsledky jízd mohlo sázet, což podle ní odporuje etickému kodexu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud