20. října 2014 • 14:11

Fotbalovému MS v Rusku prý problémy se stadiony nehrozí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco přípravy letošního mistrovství světa v Brazílii provázely velké problémy se stadiony, následujícímu šampionátu za čtyři roky v Rusku prý nic takového nehrozí. Po pětidenní inspekci to prohlásil delegát FIFA Chris Unger, který má kontrolu organizace turnaje na starosti.


"Dokonce to vypadá, že výstavby oproti původnímu plánu probíhají rychleji," citovala agentura AP Ungera po dnešní návštěvě moskevského stadionu v Lužnikách, který bude hostit finále. "Jsou to dobré zprávy, protože čím dřív bude vše hotové, tím dřív se může začít s testovacím provozem," dodal.

Unger v minulých dnech navštívil také nově budovaný stadion v Petrohradu, jehož výstavbu provázely potíže, podle posledních informací by však aréna pro 69 tisíc lidí měla být přesto hotová za dva roky. Navíc se podařilo vyřešit problémy se zatahovací střechou stadionu v Soči, která bude během mistrovství odstraněna.

Inspekce vynechala sedm nově budovaných stadionů pro šampionát, protože se na nich teprve nedávno začalo pracovat. Podle Ungera ale nejde o nic neobvyklého. "Není to tak, že bychom se podívali na plány a řekli, že je vše v pořádku," prohlásil funkcionář. "Vrátíme se a budeme hlídat, jak se s výstavbou pokročilo a jestli jsou plány dodržovány," dodal.

Šampionát v Rusku také provázejí obavy z rasismu a chuligánství, k tomu se však Unger, stejně jako k dalším politickým tématům, odmítl vyjádřit. "Děláme všechno proto, abychom problémy vyřešili. Jde o to, že někteří lidé zneužívají fotbal pro účely vlastního zviditelnění," prohlásil předseda organizačního výboru mistrovství Alexej Sorokin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud